banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Viranşehir Eyyübiye Diyarbakır

Bakan Eker'den korkutan açıklama

Bu ilaçları içenler canından oluyor" dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den önemli bir açıklama geldi. Bakan Eker, piyasada gıda takviyesi olarak satılan bazı ürünlerde kimyasal tespit ettiklerini belirterek, "Ürünü, doğalmış gibi satanlarla karşılaşıyoruz. Oysa kök çiçekten oluşan gıda takviyelerine zayıflatıcı kimyasal konuluyor. Bunu kullananlar canından olacak" dedi. Gıda takviyesi adı altında çok çeşitli hap ya da kapsülün piyasaya sürüldüğüne dikkat çeken Eker, şu uyarılarda bulundu:

'HER YERDE SATILMAYACAK'

"Öyle ki, bunların içine hileli bir şekilde kimyasal ilaçları koyup, o sanki bitkiymiş, tamamen doğalmış gibi satanlarla da karşılaşıyoruz. Kök çiçekten oluşan gıda takviyelerinin içine zayıflatıcı özelliği olan resmen kimyasal ilaç koyuyorlar. Allah korusun kullananlar hayatından olacak, oluyor da... Sık sık duyuyoruz..." Bu tehlikeli durumun önüne geçmek için gıda takviyesi ile ilgili yeni düzenlemeler yapacaklarını anlatan Eker, "Bunların her yerde satışına sınırlama getireceğiz" şeklinde konuştu.

SİPARİŞE DENETİM

Bakan Mehdi Eker, başta sahte bal olmak üzere aldatmacalara başvuranların denetimi atlatmak için raflara orjinal ürün yerleştirdiklerini, telefonla veya internetten siparişlerde sahte ürünler gönderdiklerini söyledi. Eker, "Biz de internetten sipariş verip denetliyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.