banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Bahçelievler Sağlık Ocağı skandalı büyüyor

Yaklaşık 30 bin kişiye hizmet veren aile sağlığı merkezinin hizmetlerinin aksamaması için yetkililerinin bir an önce soruna çözüm bulması istendi.

 

 

Aile sağlık merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Tabibler Odası Genel Sekreteri Ali Suat Erkoç, "Tarihi Topçu Meydanı Projesi kapsamında bulunan tüm kamu binaları yıkılmış, kullanım yetkisi Şanlıurfa Belediye’sine devredilmiştir. Bu alan üzerindeki kamu kuruluşlarına hizmet verecekleri yeni yerler gösterilerek sağlık ocağı binası dışında kalan diğer yapılar yıkılmıştır. Aile sağlık merkezi olarak kullanılan bu bina sahip olduğu özel durumdan dolayı Şanlıurfa Belediyesi'ne devredilememiştir. Bu süreçte ilgili müteahhit ve yüklenici firma tarafından aile sağlığı merkezine gelen hastalar engellerle karşılaşmışlardır." dedi.

 

Aile sağlığı merkezine ulaşım yollarının güvenlik bahanesiyle kapatıldığını aktaran Erkoç, şunları kaydetti: "Şu anda aile sağlığı merkezinde elektrik ve internet hizmeti de ortadan kaldırıldı. Diğer şehirlerde şehir belediyeleri bizzat kendileri aile sağlık merkezleri kurup halka sağlık hizmetlerinin sürdürülmesine katkı sunarken, Hekim bir meslektaşımızın başkan olduğu Şanlıurfa Belediyesi'nin sağlık hizmetlerine yönelik bu tavrı düşündürücüdür. Aile sağlık merkezlerinden biri olan bu binada, uygun bir yer tahsis edilene kadar sağlık hizmetinin hekim arkadaşlarımız tarafından huzurlu bir şekilde sürdürülmesini istiyoruz.”

 

 

Aile sağlığı merkezinin bulunduğu mevkinin hasta ulaşımı ve sağlık hizmeti sunulması açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Erkoç, 30 bin kişiye hizmet veren sağlık ocağının geleceğinin belirsizliğinin bitmesi gerektiğini dile getirdi. Erkoç, merkezde günlük 250 kişiye poliklinik hizmeti verildiğini aktardı.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından sağlık mensupları olaysız bir şekilde dağıldı.

Kanalurfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.