banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Bahçelievler Doktorları dışarıda, halk isyanda

Bahçelievler Aile Sağlık Merkezinin Topçu Meydanı projesi kapsamında kapatıldı. Yaklaşık iki aydan beridir sağlık hizmeti verilemeyen sağlık ocağındaki doktorlar Halk Eğitim Merkezinde kurulan stantta koruyucu sağlık hizmeti olan aşıları burada yapmaktadır.Bu anlamda doktorlar dışarıda kaldılar sağlık ocağının kapanması nedeniyle, vatandaşlar ise sokaklara dökülüp isyan ettiler.

Topçu Meydanı Projesi kapsamında yapılması planlanan Otopark ve Meydan Projesi sebebiyle Bahçelievler Aile Sağlık Merkezi’nin çevresi inşaat gerekçesi ile örülmüştü.

Bahçelievler Mahallesi sakinleri duruma tepki göstermek için toplandı. Toplanan mahalle sakinleri adına bir basın açıklaması Mustafa İyigün gerçekleştirdi.

İyigün basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamasında şunları kaydetti, “Şanlıurfa’mızın 20–30 bin nüfusuna sahip olan ve en önemli semtlerinden biri olan Bahçelievler’de ne yazık ki vatandaşlar olarak gidebileceğimiz bir sağlık merkezi yok. Eski vilayet binasının arkasında bulunan, 5 aile hekimi ve aile sağlık elemanlarının bulunduğu, yıllardan beri Bahçelievler semtine hizmet veren Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi yaklaşık 6 aydan bu yana Sayın Valimiz, Sayın Bakanımız, birçok milletvekili, Şanlıurfa Belediye Başkanı ve birçok bürokratla görüşülmesine rağmen bir aydan bu yana hizmet verememektedir. Bizler sağlık hizmeti alamıyoruz” dedi.

İyigün, “30 bin kişinin sağlığıyla kimsenin oynamaya hakkı var mıdır? Şanlıurfa’yı ilgilendiren güzel projelere elbette karşı çıkma gibi bir düşüncemiz söz konusu olamaz ama proje kapsamında mevcut sağlık ocağı binasının yıkılması mevcut değilse neden sağlık hizmeti alamıyoruz. Kaldı ki herkesçe de biliniyor ki Bahçelievler semtinde Aile Sağlık Merkezi olarak düzenlenebilecek bir mekân bulmak imkânsız. Daha önce sağlık çalışanı arkadaşlarımızın Halk Eğitim Merkezinde veya Gençlik Merkezi’nin içerisinde yer talebine de olumsuz yanıtlar verilmiştir. Şu anda bu çalışan arkadaşlarımız poliklinik hizmeti verememekte, koruyucu sağlık hizmeti olan aşıları da Halk Eğitim Merkezi’nin bahçesinde yapmaktadırlar” dedi.

Bahçelievler sakinleri olarak bir an önce bu haksızlığa son verilmesini istediklerini belirten İyigün, “Biz vatandaşların sağlığıyla oynanmamasını, halkımızın sağlık hizmeti almasının bir an önce sağlanmasını ve sağlık çalışanı arkadaşlarımıza çalışabilecekleri bir yerin tahsis edilmesini istiyoruz” dedi.

Murat Çiftçi / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.