banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Bahçelievler ASM ne olacak?

Bahçelievler ASM için bir açıklama yapan Başkan Atçı; “Şanlıurfa’mızın 20-30 bin nüfusuna sahip olan ve en önemli semtlerinden biri olan Bahçelievler’de ne yazık ki vatandaşlarımızın gidebileceği bir sağlık merkezi yok. Eski vilayet binasının arkasında bulunan, 5 aile hekimi ve aile sağlık elemanlarının bulunduğu, yıllardan beri Bahçelievler semtine hizmet veren Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi yaklaşık 6 aydan bu yana Sayın Valimiz, Sayın Bakanımız, birçok milletvekili,  Şanlıurfa Belediye Başkanı ve birçok bürokratla görüşülmesine, içerisinde bizim de bulunduğumuz birçok sivil toplum kuruluşlarının gerek basın açıklaması gerekse de girişimlerde bulunmalarına rağmen 10 günden bu yana hizmet verememektedir.

Tüm yetkililere sesleniyoruz;

 

30 bin kişinin sağlığıyla kimsenin oynamaya hakkı var mıdır? Her hangi bir adres göstermeksizin sağlık çalışanı arkadaşlarımızı kapı önüne koymaya kimsenin hakkı var mıdır? Şanlıurfa’yı ilgilendiren güzel projelere elbette karşı çıkma gibi bir düşüncemiz söz konusu olamaz ama proje kapsamında mevcut sağlık ocağı binasının yıkılması mevcut değilse neden bu arkadaşlarımız kapı önüne koyuldu? Kaldı ki herkesçe de biliniyor ki Bahçelievler semtinde Aile Sağlık Merkezi olarak düzenlenebilecek bir mekan bulmak imkansız. Daha önce sağlık çalışanı arkadaşlarımızın Halk Eğitim Merkezinde veya Gençlik  Merkezi’nin içerisinde yer talebine de olumsuz yanıtlar verilmiştir. Şu anda bu çalışan arkadaşlarımız poliklinik hizmeti verememekte, koruyucu sağlık hizmeti olan aşıları da Halk Eğitim Merkezi’nin bahçesinde yapmaktadırlar.

 

Sağlık-Sen olarak bir an önce bu haksızlığa son verilmesini, halkımızın sağlığıyla oynanmamasını, halkımızın sağlık hizmeti almasının bir an önce sağlanmasını ve sağlık çalışanı arkadaşlarımıza çalışabilecekleri bir yerin tahsis edilmesini istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.