banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Bağışladığı organıyla bir hayat kurtardı

Batman’da özel bir hastanede görevli Başhemşire Emel Müzeyen Nergiz, beyin ölümü gerçekleşen babası Şaban Nergiz’in (77) karaciğerini Malatya’da yatmakta olan bir hastaya bağışlayarak, babasının vasiyetini yerine getirdi.

Nergiz, vefat eden babasının organ bağışı işlemini çalıştığı özel hastanede yaptıktan sonra hastane yöneticileriyle basın toplantısı düzenledi.

Organ bağışına dikkat çekilen basın toplantısında konuşan Emel Müzeyen Nergiz, vefat eden babasının 1976 yılında vasiyet ettiği organ bağışıyla bir hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Babam bizi organ bağışı konusunda hep bilinçlendirdi. O yüzden babamın 1976 yılında bize vasiyet etmesiyle bizlerde onun organını bağışladık. Bir insana hayat vermenin mutluluğu tarif edilemez. Babamın organını bağışladığımız hastanın durumunun iyi olduğunu öğrendik. Bu çok büyük bir iyiliktir. İnsanların hayatı bazen bir organa bağlıdır. Bizler de insanların organ bağışı konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Bizler de ailece organlarımızı bağışlayacağımızı söyledik.” dedi.

Organ bağışı konusunda bir duyarlılık yaratmak için böylesi bir toplantıya ihtiyaç duyduklarını belirten hastanenin Tıbbi Direktörü Dr. Tuncer Toklu, “Türkiye’de beyin ölümü gerçekleştikten sonraki organ nakli konusunda ne yazık ki biraz karnemiz düşüktür. Bu bölgede bu biraz daha düşüktür. Bizler organ naklinde yol alma konusunda güçlük çekiyoruz. Hastanemizde ilk, Batman’da da üçüncü organ nakli konusunda çalışmayı yaptık. Emel Müzeyen Nergiz’in babasının organıyla bir hasta hayata kavuştu. Bizler bundan dolayı çok mutluyuz. Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.