banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Azmiyle gençlere ders veren yaşlı kadın

Çınar merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Belitaş (Xirbêsîtil) Mahallesi’nde yaşayan yaşlı kadın her gün kilometrelerce yol kat edip hayvanlarını beslemek için ot taşıyor.

İlkbahar aylarında topladıkları otları sakladıkları mahalle merkezlerinden kilometrelerce uzaklıktan onlarca kilo ağırlığındaki otları her gün sırtına yüklenen Sabriye Sakınci (50), bu şekilde eşi ve çocukları ile geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Kırsal kesimde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren hayatlardan bir örnek olan Sabriye Sakınci, “İlkbahar aylarında hayvanlarımız için biçtiğimiz ve sakladığımız otları, derenin diğer tarafından sırtıma alıp hayvanlarıma getiriyorum. Getirdiğim otları, geçimimizi sağladığımız hayvanlara veriyorum. “ ifadelerini kullandı.

İçinde bulunduğu duruma şükür eden Sakınci, “Yaşlı olmamdan dolayı bana ağır geliyor, fakat geçimimizi sağlamak için eşim ve çocuklarımız ile bu işi yapmamız lazım. Allah’a şükürler olsun geçimimizi sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sabriye teyzenin çalışma azmi, aile bütçesine katkı vermek için gösterdiği gayret, günümüz gençliği için büyük dersler içeriyor. (Vedat Aydın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.