banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Ayvalık Devlet Hastanesi'ne Urfalı Başhekim

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Devlet Hastanesine yeni başhekim atandı.

Üç gün önce yeni görevine başlayan Osman Uçmaz Ayvalık Devlet Hastanesi’nde eski alışkanlıkların yıkılarak, eski düzenin olmayacağını kaydederek, hastanede gerçek anlamda bir reform yapmak istediğinin mesajını verdi.

1972 yılında Mersin’de doğup büyüdüğünü, aslen Şanlıurfa’lı olduğunu belirten Uçmaz, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Şanlıurfa SSK Hastanesinde pratisyen hekim olarak göreve başladıktan sonra kendi değimiyle 1999 yılında İzmir Bozyaka Devlet Hastanesine tayin edilen başarılı hekim, bir yandan da yüksek ihtisasını Ege Üniversitesinde sürdürdükten sonra 2009 yılında Şanlıurfa’ya dönerek, Şanlıurfa Harran Devlet Hastanesi’nde Başhekim olarak görev yapmış. Evli ve 2 çocuk babası olan Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Osman Uçmaz’ın , Harran Devlet Hastanesi’nden atandığı Ayvalık’ın, Türkiye’nin doğu bölgelerinde ki standartlarla kıyaslandığında hizmete daha çok ihtiyacının olduğunu savunması dikkat çekti.

Uçmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve ülke genelinde uygulanan hastanelerin Hizmet Kalite Puanı uygulamasında, hastanemizin yüksek puanları hak ederek alması için çaba göstereceğiz. Henüz tanışmayı sürdürdüğüm hastanemizin personeli ile yaptığım toplantılarda özellikle üzerinde durduğum konu, sadece yüksek Hizmet Kalite Puanı alabilmek adına göstermelik çalışmalar yapacaksak, bunu hiç yapmayalım. Bunun hiçbir yararı olmayacağı gibi, mantığı da yok. Üstelik bu tip düşünce mantalitesiyle hareket etmenin vicdani azabı da var. Bu yüzden de hastane bünyesinde yapılacak tüm çalışmaları gerekirse döner sermaye paylarımız düşme pahasına göstermelikten uzak ve hakkını vererek yapma şiarıyla hareket etmek zorundayız. Bu yüzden de çalışarak, gayret göstererek öncelikli hedefimiz olan hasta memnuniyetini sağlayabilecek tüm düzenlemelerle çalışmaları hayata geçirmenin kararlılığı içerisinde olacağız” diye konuştu.

Yeni göreve başladığı Ayvalık Devlet Hastanesi’nde, tek amaçlarının hastaya yardımcı olmak olduğunun altını çizen Uçmaz, göreve başladığı andan itibaren hastalarla ve personelle birebir temaslar kurduğunu ve sorunları yerinde tespit etmeye çalıştığını kaydederek, “Sağlıkta dönüşümün başladığı bugünlerde hastanemizde mevcut olumsuzlukların çok rahat çözümlenebilecek durumda olduğunu gözledim. Bu yüzden de içim son derece rahat. Bana göre Ayvalık’ta ki hasta ile, Şanlıurfa ve İzmir’de ki hastalar arasında herhangi bir fark yok. Hepsi aynı ve hepsi de hakları olan sağlık hizmetini bizlerden bekliyor. Bizde bu beklentilere cevap vermekle mükellefiz. Bu yüzdende Ayvalık’ta gerçek bir hizmet verme anlayışıyla hareket edeceğiz” diyerek, göreve başladığı Ayvalık Devlet Hastanesi’nde eski alışkanlıkların yıkılarak, eski düzenin olmayacağını ve hastanede gerçek anlamda bir hizmet reformu yapmak için düğmeye şimdiden bastığını vurguladı.

nevşehir medya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.