banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Atçı, haykırdı

Atçı sözlerini şöyle sürdürdü; "Bizler sağlık çalışanları olarak her türlü olumsuzluk ve yetersizliğe rağmen sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde sürmesi için 24 saat hizmet veriyoruz. Sağlık alanında son yıllarda yaşanan değişimlerin, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını biliyoruz. Tüm bu memnuniyetin artmasında sağlık çalışanlarının büyük payı olduğunu herkes bilmektedir. Sağlık çalışanları tüm zor şartlara ve personel yetersizliğine rağmen, AB ülkelerindeki meslektaşlarımızdan 5 kat daha fazla çalışarak hizmet etmektedirler. ‘’ Talep artıyor, iş yükü artıyor, hasta memnuniyeti artıyor, ancak sağlık personeli sayısı aynı oranda artmıyor.’’

Son zamanlarda Şanlıurfa’mızda yaptığımız araştırmalar neticesinde; gerek iş yoğunluğu, gerek kişi başına düşen hasta sayısının fazlalığı, sosyal yaşam alanlarının kısıtlılığı, kira bedellerinin yüksek oluşu, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin artması dolayısıyla sağlık çalışanı göçü yaşanmaktadır. Son bir yıl içerisinde bini aşkın sağlık çalışanımız farklı tayin sebepleri ile başka illere atanmıştır. Bugün itibariyle Kamu Hastaneler Kurumuna bağlı hastanelerimizde görev yapan sağlık personeli sayısı olması gereken sayının yarısından az. Yani 2-3 kişinin yapması gereken işi şimdi bir kişi üstlenmekte…

 

Sağlık Bakanımıza sesleniyorum;

Buraya geldiğinizde Yunanistan kadar doğum sayısına sahipsiniz dediniz. Doğrudur burada Yunanistan kadar doğum gerçekleşmekte, peki Şanlıurfa’mızın Yunanistan kadar sağlık personeli var mıdır??Size soruyorum. Personel dağılımı yaptığınızda batı illerinden vazgeçip, doğu illerine ağırlık vermeniz çok mu zor? Burada tüm sağlık çalışanlarımız tükenmiş durumda.

 

Bir süre önce yapmış olduğumuz araştırmayı tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Sağlık çalışanlarına sorduk:’’Fırsatınız olsa, çalıştığınız hastaneyi/sağlık kuruluşunu değiştirir miydiniz?" Katılımcıların %55,5'i evet, %44,5'inin ise hayır cevabını verdi. Zaten ağır iş yükü altında ücret adaletsizliği ve dengesizliği ile de ezilen sağlık çalışanlarımızın, bir de bu kadar personel eksikliği ile çalışmaları kabul edilir gibi değildir. Evet "Talep artmakta, iş yükü artmakta, hasta memnuniyeti artmakta ancak sağlık personeli sayısı aynı oranda artmamaktadır" dedik. Sağlık hizmetleri sunumundaki etkinliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi ve sağlık hizmetinin daha nitelikli hale getirilmesi için Personel istihdamı konusunda ciddi adımların atılarak, adil ve eşit çalışma koşullarına kavuşturulması gerekmektedir.  Sağlık-Sen olarak bu haklı talebimizi Genel Sekreterliğimize ve Sağlık Bakanlığı’na iletmiş bulunmaktayız. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin gerekli adımları bir an önce atmasını ve sağlık çalışanlarımızı bu durumdan kurtarmasını talep ediyoruz" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.