banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Atçı, Başhekim hakkında suç duyurusu yaptı

Sağlık Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde çalışan üyelerinin, başhekim tarafından gördükleri baskı sonucunda sendika üyeliklerinden istifa ettiklerini iddia etti.  Atçı, istifa edenlerden bazılarının başka sendikaya üye olduklarını da söyledi.

 

Atçı; “Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekiminin sağlık çalışanlarını baskı ve tehditle Sağlık-Sen'den istifaya zorlayarak başka sendikalara üye yapmaya çalışmakta olduğunu ifade ediyoruz. Geldiği günden beri sendika temsilcilerimiz ve üyelerimize baskı yaparak ve yer değişiklikleri ile çalışma huzuru bozulmakta ve çalışanlar huzurlu bir şekilde hizmet verememektedir. Konu ile ilgili mağdurlar açıklama yapmaktan kaçınırken, geçen hafta sendikamıza 30 kişinin istifaları ve başhekimlikçe hazırlanmış olan matbu dilekçeler fakslanmıştır. Bunun üzerine Ceylanpınar Devlet Hastanesine giderek üyelerimizle birebir görüşülmüş, hastane başhekiminin sanki sendika temsilcisi gibi hareket edip Sağlık-Sen'den sağlık çalışanlarının istifalarını baskı ve tehditle almakta olduğu, İstifa etmeyen üyelerimizi de yer değişikliği ile tehdit ettiği anlaşılmıştır. Kaldı ki sendika temsilcimizin defalarca yeri değişmiştir. Konu ile ilgili inceleme yapılırsa tespit edilebilir.

Kaldı ki 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 10/2 maddesinde ‘’Amir, maiyetindeki memura hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır.’’ demesine rağmen başhekim bu kanuna aykırı hareket etmektedir.4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 18. Maddesi de ‘’Kamu işvereni, kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları nedeniyle bir ayrım yapamaz’’ şeklinde düzenlenmiştir. Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ve Başvuru Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 9. Maddesinde ‘’Kamu Görevlileri; tüm eylem ve işlemlerinde yasallık, adalet, eşitlik ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda hareket ederler.’’hükmü ile aynı yönetmeliğin 10. Maddesinde ise ‘’Yönetici veya denetleyici konumunda bulunan kamu görevlileri, keyfi davranışlarda, baskı, hakaret ve tehdit edici uygulamalarda bulunamaz’’ hükmü yer almaktadır. Söz konusu hükümler doğrultusunda amirin maiyetindeki çalışanlara karşı eşit davranma yükümlülüğü bulunduğu gibi, aynı zamanda kişilerin sendikal faaliyetleri nedeni ile farklı uygulamalara tabi tutmaları, başhekimin mevzuata aylırı davrandığını belirtmektedir. Son olarak da 4688 sayılı Kanunun 18. Maddesinin 2. Fıkrasında ‘’Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi ve sendika yöneticilerinin işyerini haklı bir sebep olmadıkça ve sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez’’ hükmüne ve 3. Fıkrasında ise ‘’Kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayrım yapamaz’’ hükümlerini de unutmamak lazım.

Sağlık-Sen olarak yaşanan tehdit ve baskılarla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı belirtir, konu ile ilgili yetkililerin bir an önce gereğini yapacağını, yapılmazsa eylemlerimizin devam edeceğini bildiririz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.