banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu Uğur Demirkol Şanlıurfa Balıklıgöl

Atamaya yargı engeli!

 görevden alınmasının iptali için açtığı mahkemeyi kazandı. Şanlıurfa İdare Mahkemesi, Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastanesi'ne Dt. M. Kemal Kürkçüoğlu'nun yerine Başhekim olarak atanan AK Partili eski Belediye Meclis Üyesi Yahya Kemal Kablama'nın görevlendirilmesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Şanlıurfa İdare Mahkemesi, Dt. M. Kemal Kürkçüoğlu'nun kazandığı davayla ilgili şu açıklamalara yer verdi; "26 Ocak 2005 tarihinden itibaren Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliği görevini yürüten ve son on yıllık sicil raporları çok iyi olarak düzenlenen davacının Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliği görevinden alınmasına ilşkin dava konusu işlemin gerekçesi olarak dayalı idare tarafından davacının atanmasını gerektirecek nitelikte somut bilgi ve belge sunulamadığı, anılan işlemin gerekçesi olarak tamamen 757 sayılı Yasanın 76. Ve 88. Maddesinde idarelere kamu görevlilerinin görevlerini ve görev yerlerinin değiştirilmek suretiyle atanmaları ve kendilerine ikinci görev verilmesi ve bu görevlerin alınması konusunda tanınan takdir hakkının gösterildiği, davacının başhekimlik görevinde başarısız olduğu ve çalışmalarından verim alınamadığına ilişkin herhangi bir tespit olmaksızın tamamen takdir yetkisine dayalı olarak tesis edilen davacının Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliği görevinden alınmasına ilişkin işlemin ve daha önce Başhekimlik görevi bulunmayan, kamu hizmeti süresi davacıdan daha düşük olan ve 16.6.2005 tarihinden 5.5.2010 tarihine kadar diş tabibi olarak görev yapmayan Yahya Kemal Kablama'nın davacının yerine Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliği görevine atanmasına ilişkin işlemin bu haliyle sebep unsuru bakımından açıkça hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır."

Bubi Cengiz / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.