banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye ural başak

Aspirinin yararları bu kez kanıtlandı

ABC Newste yer alan habere göre, Avustralyada gerçekleştirilen araştırmada, kan inceltici özelliğe sahip olan aspirinin kardiyovasküler hastalıklarla mücadele etmede kullanılabileceği belirlendi.

Şu ana kadar aspirin tedavisinin kalp hastalığı ve felç bakımından yüksek riskli kişilerde faydalı olduğuna dair kesin kanıt olmadığını söyleyen araştırmacılar, yaşları 50-80 arasında değişen yüksek tansiyon hastası 18 bin kişinin verilerini analiz etti. Bu hastaların yüzde 20sinin ise kronik böbrek rahatsızlığı bulunduğu belirtildi.

Journal of the American College of Cardiology isimli dergide yayınlanan çalışmada, 4 yıl boyunca her gün aspirin içen her bin kişinin 54ünde ölümlerin, 40ında felcin ve ölümcül olmayan kalp krizlerinin azaldığı görüldü.

Özellikle bir kez kalp krizi ya da felç geçiren kişilerde aspirinin faydasının daha önemli olduğunu söyleyen araştırmacılar, aspirinin bu hastalıkların yeniden tekrar etmesini önlemeye yardımcı olduğunu açıkladılar



Etiketler:  Aspirin 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.