banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Havaların soğuması gribal enfeksiyon türündeki hastalıkları da beraberinde getirdi. Gribal Hatalıklara yakalanan vatandaşların bilinçsiz antibiyotik kullandığını belirten, Dr. Said Basın, ” Mevsimsel olarak bugünlerde  üst solunum enfeksiyonları sıklıkla görünmekte bunların büyük çoğunluğu viral olmasına rağmen vatandaşta oluşan kanı, antibiyotik kullanmadan bu hastalığın geçemeyeceği, antibiyotiksiz iyileşilemeyeceği şeklindedir. Atibiyotik ilaç grubu, yerinde ve zamanında kullanıldığında bir çok hastalığı iyi gelen ilaç grubudur. Antibiyotiğin bilinçsiz kullanımının ise,  direnç gelişmesine ve  hastalığın artık kronikleşmesine neden olabilir.  Antibiyotiklerin bilinçsiz kullanımı ülke ekonomimize de büyük bir maliyet getirmektedir.”dedi.

Dr. Basın, “ Üst solunum enfeksiyonundan korunmak için hijyene dikkat etmek lazım. Toplu yerlerde öksürürken veya aksırırken mutlaka ağzın kapatılması gerekiyor. Hastalıklardan korunmanın yolları antibiyotik kullanarak değil, bol sebze ve meyve tüketimiyle hastalıktan korunma yollarına gidilmelidir. Bu hastalıkların çoğu yedi gün içerisinde kendini toparlayan bir hastalık grubudur. Kişi isterse ilaçsız  da tedavi olabiliyor. Üst solunum hastalığında antibiyotikle tedavi olma yoluna giden vatandaşlar, yanlış tedavi yöntemi seçmiş olur.” İfadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.