banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Annelere Aptamil şoku!

Aptamil PDF'nin bazı ürünlerinde yüksek oranda tuz çıkması üzerine; hasta, hastane, eczane ve ecza depolarından toplatılmasına karar verildi. Dünya Sağlık Örgütüne bağlı Uluslararası Gıda Güvenliği Yetkili Bilgi Ağı; “Numil Gıda Ürünleri San. ve Tic. A.Ş” tarafından ithal edilen “Aptamil PDF” adlı prematüre bebekler için kullanılan tıbbi maksatlı beslenme ürününün 294421 ve 294433 parti numaralılarının yüksek oranda iyodin (tuz) içerdiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bu sebeple söz konusu ürünün 294421 ve 294433 parti numaralıları hakkında 1. sınıf A seviyesinde geri çekme işlemi uygulanmasına karar verdi. Bakanlık yerine getirilmesi için toplatma kararını ilgili firmaya iletti. 1. sınıf A seviyesinde geri çekme; söz konusu ürünün hasta, eczane, ecza deposu ve hastane düzeyinde toplatılması manasına geliyor.
Konuyla ilgili Numil Gıda'dan yapılan açıklama, “Üründe üretim sonrası görülen, esansiyel minor besin öğesi olan iyotun beklenenin üzerinde olması bir sağlık riski içermemektedir” denildi. Açıklamada, “Eğer tüketicilerimizin elinde bu parti no'lu ürün mevcutsa satın alınmış ürünler satın alma noktasına geri verilebilir ya da şirketimize gönderilebilir” uyarısı yapıldı.


(Türkiye)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.