banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Ameliyatı için 40 bin TL bulunmazsa kör kalacak

Doktorlar Şanlıurfa’nın Ceylanpınarlı ilçesinde ikamet eden Karaman ailesinin doğuştan kornea hastası olan 10 aylık Abdullah Karaman’ın ameliyatı için gerekli olan 40 bin liranın bulunmaması halinde kör olacağını söylediler.

Ceylanpınar’da oto boyacılığı yapan Salih Karaman’ın ikinci çocuğu küçük Abdullah’ın doğumu normal şartlarda olmadığı gibi erken doğumla dünyaya gelir gelmez kornea hastalığı olduğu tespit edildi.

Doktorlar, Abdullah bebeğin gözlerinde kornea hastalığının olduğunu ve iki gözünün de görmediğini ailesine söyleyince, anne Meral hanım üzüntüden bayıldığını ve günlerce kendine gelmediğini söyledi.

Küçük Abdullah’ın babası Salih Karaman, “Paran varsa umut da var” diyerek, “Günlük iş olunca çalışıyorum olmayınca çalışmayan bir oto boyacısıyım. Kiralık bir evde oturuyorum. Son zamanlarda hastane masrafları, evin ihtiyaçları derken kira bile ödeyemez duruma geldik. Allah’a hamdolsun şimdiye kadar ailemi kimseye muhtaç etmedim fakat oğlumun bu durumundan dolayı ne yapacağımı bilemez duruma geldim.” Dedi.

Anne Meral Hanım ise yaşananları anlatırken gözyaşlarına hâkim olmayarak, “Sırasıyla Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, İzmir ve İzmit derken gitmediğimiz hastane,  oğlumu göstermediğimiz doktor kalmadı.’’ Diyerek içinde bulunduğu çaresizliği dile getirdi.

“Ameliyat için 40 bin TL gerekli”
Tek istedikleri şeyin oğullarını görebilmesi için bir umut ışığı olduğunu sözlerine ekleyen çaresiz anne,  ‘’Ya 40 bin lira bulacağız, ya da oğlum kör kalacak. Ekonomik olarak her şeyimizi çocuğumuzun görebilmesi için feda etmeye hazırız. Son çare olarak akrabalarımızın maddi yardımıyla İstanbul’daki hastanelere gitme kararı aldık. Önce Kartal’daki bir Göz Hastanesine gittik. Burada istediğimiz sonucu almadığımızdan dolayı yıkıldık. Çarenin tükendiğini düşünerek eve döndük. Tekrar İstanbul’a döndük ve çocuğumuzu doktora yeniden gösterdik. Burada saatlerce süren muayenenin ardından, oğlumun gözünün görebilmesi için kornea naklinin şart olduğunu, ameliyat masrafları için her bir göze 20 bin lira gerektiğini, toplamda 40 bin lira ile oğlumun görebileceğini söylediler. Oğlumun ameliyatı için bin lira borç ederek kornea sırası için o parayı yatırdık.” İfadelerine yer verdi.

“Oğlumu karanlık dünyaya mahkum etmeyin”
Anne Meral Hanım, kornea bulunsa bile beş kuruş paralarının olmadığını sözlerine ekleyerek, ‘’Oğlum büyüyünce hesap veremem. Ben Allah’a inancı tam biriyim. Biliyorum Allah beni sınamak için bu çocuğu bana bağışladı, isyan etmiyorum etmeyeceğim de. Ama unutulmasın ki Allah’ın beni sınadığı gibi, yardım edebilecek durumda olan insanları da yardım edip veya etmeyecekleriyle sınıyor. Ben oğlum büyüyünce para olmadığı için kendisini karanlık bir dünyaya mahkûm etmenin hesabını veremeyeceğimi biliyorum. Lütfen bu hesabı bir tek bana yüklemeyin. Oğlumu karanlık bir dünyaya mahkûm olmaktan kurtarın.’’  Diyerek yardımseverlere çağırı da bulundu.(Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.