banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Altyapı yetersizliği esnafı mağdur ediyor

Eyyübiye ilçesine bağlı Muradiye Mahallesinde bulunan Eyyüp Peygamber Caddesindeki esnaf, alt yapının yetersiz olmasından şikâyetçi. İşyerlerinin önünde bulunan kanalizasyonların altyapı yetersizliğinden dolayı sürekli tıkandığını belirten esnaf, tıkanmadan dolayı hem caddeye taşan sulardan hem de mazgallardan etrafa kötü kokular geldiğini ifade etti.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşlerinin (ŞUSKİ), defalarca tıkanan kanalizasyonu açtığını ama söz konusu kanalizasyonun tekrar tıkandığını belirten esnaf, yetersiz olan altyapının yeni bir proje ile genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Eyyüp Peygamber Caddesinde esnaflık yapan Halil Güç, " Tüm sokaklarda su mazgalı olması gerekirken bizim sokakta yok. Özellikle yaz döneminde aşırı bir şekilde etrafa pis koku yayılıyor ve bu pis su ana caddeye kadar geliyor. Buraya gelen bütün yetkililere söyledik. Hatta seçim zamanı gelen Milletvekillilerine dahi esnaf olarak bir kaç sefer söyledik, ama hâlâ çözüm yok.” dedi.

“ŞUSKİ yetkilileri ‘altyapı yetersiz yeni bir proje yapılması lazım’ dedi”

Uzun zamandan beridir belediyeden bir çözüm beklediklerini ifaden Güç, “Yaklaşık iki yıl oldu, Eyyübiye Belediyesi birimlere ayrıldı. Yapar diye bekledik ama halen yapılmadı. Atık su, yağmur, lağım suyu gibi bütün pis sular caddeye akıyor. Alt yapı yeterli olmadığı için bütün mazgallar tıkanmış. Kaç sefer ŞUSKİ gelip açtı ama yine tıkanıyor. ŞUSKİ yetkilileri bize ‘altyapı yetersiz buraya yeni bir proje yapılması lazım’ dedi. Bizler de altyapının yenilenmesi bekliyoruz." şeklinde konuştu. (Osman Gülebak- Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.