banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

ALS hastası kullanamadığı sandalyesini bağışladı

Batman’da ikamet eden ve 15 ay önce ALS hastalığına yakalanan eski futbolcu ve antrenör Metin Kanağı, ALS derneği tarafından kendisine hediye edilen akülü sandalyesini, ALS hastası yetim iki kardeşe bağışladı.

ALS hastası Kanağı, yakalandığı ALS hastalığı normal hastalığa göre hızlı ilerledi. Hiçbir kasını hareket ettiremeyen Kanağı, kullanamadığı akülü sandalyeyi, ALS hastası Zübeyir (16) ile Hüseyin (13) kardeşlere hediye etti.

Petrolspor futbolcusu Metin Kanağı'nın eşi Melek Kanağı, eşinin yakalandığı ALS hastalığıyla ilgili şunları söyledi: "15 ay önce eşimin hastalığı başladı. Hastalık ilk olarak konuşamama ile başladı. O süreçte diş dolgusu yapmıştık acaba dişten midir dedik ve buradaki hastanelere gittik ancak konuşma daha da ağırlaşıp sol elde uyuşma başlayınca 2014 yılı Kasım ayında Ankara'ya gittik. 1 hafta boyunca tahliller yapıldı.  Son tahlillerde ALS-MNH (Motor nöron hastalığı) olduğundan şüphelenildiği bize söylendi. Kabullenemedik tabi ama o süreçte tahlillerle uğraştık daha sonra İstanbul'da sadece bu hastalıkla uğraşan bir profesöre gittik. Son teşhisi o koydu ve ALS hastası olduğunu söyledi.”

ALS hastalığının bedensel olarak kasların işleyememesi olduğunu belirten Kanağı, “Beynin omuriliğe gönderdiği bir iletim var o iletimde olan madde eksik salgılandığı zaman iletim eksik kalıyor, kaslar hiçbir şekilde çalışmıyor. Metin'in hastalığı normal ALS hastalarına göre hızlı ilerledi. Şuan hiçbir şekilde hiçbir kasını hareket ettiremiyor. Yeme, içme, nefes almada güçlük çekiyor. Bu süreçte ALS Derneği'ne müracaat ettik ALS Derneği Başkanı  İsmail Gökçek de Metin gibi ALS hastası o da Metin gibi eski bir futbolcudur. Onlarla iletişime geçtik ihtiyacımız olan yatak ve sandalyeyi temin edip gönderdiler. Metin'in tedavi sürecinde oturmada, nefes almada biraz zorluk çekiyor. Bu sürecin ne kadar devam edeceği belli değil.” ifadelerini kullandı.

Eşinin kullanamadığı akülü arabasını kas hastası iki kardeşe hediye ettiğini ifade eden Kanağı, “Hasta iki kardeşin olduğunu ve onların da kas hastası olduğunu sadece annelerinin onlara baktığını ancak zorlandığını öğrendik durumu Metin'e söyledik. Bunun üzerine Metin; ‘Ben arabayı onlara vermek istiyorum, şuan zaten ben kullanamıyorum. İleriki zamanda kullanabilirsem, kısmet olursa bir şekilde temin ederiz. Şuan onların benden daha çok ihtiyacı var’ dedi ve öyle karar verdik.” şeklinde konuştu.

Kanağı ile Şen ailelerine Batman Kız İmam Hatip Lisesi yönetimi aracı oldu. Okul yönetimi Metin Kanağı’nın evine giderek, hediye ettiği akülü sandalyesini ALS hastası yatalak iki kardeşin kaldığı eve götürerek teslim etti. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.