banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Aktarlarda hareketli günler başladı

Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşların bitkisel ürünlere yönelmesi ile yoğun taleple karşılaştıklarını belirten Gaziantepli aktarlar, kış aylarında en çok vatandaşların zerdeçal başta olmak üzere adaçayı ve zencefil çaylarını tercih ettiğini söyledi.

Gaziantep’te aktarların yoğunlukta olduğu Kürkçü hanı çarşısı, soğuk havaların etkili olmaya başlamasıyla hareketli günler yaşıyor. Doğal bitkilerin bulunduğu çarşıda artan satışlar, esnafı memnun ediyor.

Vatandaşların kış aylarında en çok soğuk algınlığına yakalandığını belirten Aktarcı Mehmet Ali Çevikkol, ıhlamur, tarçın, karanfil ve kuşburnu karışımıyla yapılan kış çaylarının en çok ilgi gördüğünü belirtti.

Vatandaşlara genelde gribe ve soğuk algınlığına karşı zencefil çayı içmelerini tavsiye ettiklerini belirten Çevikkol, “Zencefil çayı hastalıklara karşı dirençli hale getiriyor. Nefes darlığını önlüyor. Kış aylarında en çok sattığımız ürünler zerdeçal, adaçayı, zencefil, bunlar vücudu dinç tutuyor.” dedi.

Kış ayları beraberinde hastalıkları da getirdiğini belirten Çevikkol, bu hastalıkların en yaygın olanının ise, grip olduğunu belirterek, “Her yıl kış aylarında tarçın, karanfil, adaçayı ve zencefil çayını vatandaşlara tavsiye ediyoruz. Tabi bu anlamda her şeyin fazlası zarar olduğu gibi vatandaşlar bitkisel ürünler kullanırken ihtiyacı kadar kullanmalıdır.”ifadelerini kullandı.

Kış aylarının gelmesi ile hareketli günler yaşadıklarını belirten Çevikkol, “Havaların soğuması ve yağışların başlaması ile başlayan soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşların doğal ve bitkisel ürünlere yönelmesi ile, aktarlar  da hareketli günler başladı.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.