banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Aktarcılar sinüzit için papatyayı öneriyor

Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, koku almada bozukluklar, baş ağrısı gibi şikâyetlerle kendini gösteren sinüzit için Diyarbakır’daki aktarcılar, kır papatyalarının kullanılmasını tavsiye etti.

Sinüzit ağrılarını azaltmada en önemli yolun ilaç tedavisi ve kır papatyası olduğunu söyleyen aktarcı Ayetullah Tekin  sinüzit, tedavi edilmezse menenjit ve beyin apsesine kadar birçok rahatsızlığa yol açabileceğini söyledi.

Kır papatyasının kullanışıyla ilgili bilgilendirme yapan Tekin, “Kaynama noktasına kadar ısıtılan suya iki tatlı kaşığı kurutulmuş papatyayı atmamız gerekir. Papatyayı hafif hafif kaynamakta olan suyun içine atacaksınız. Papatyayı attıktan sonra kaynamakta olan suyu başka bir kaba aktarıp, başınızı havluyla örtün. Yüzünüzü papatyalı suyun buharına tutun ve burnunuzdan nefes alın, verin.” dedi

Baş ağrısı yapan sinüzit için papatya kürünün beş dakika olduğunu belirten Tekin, “Beş dakika uyguladıktan sonra, burundan nefes alıp verme işlemine 30 dakika ara veriniz. Sonra tekrar suyu kaynatın ve beş dakika daha uygulayınız. Ertesi gün aynı şekilde 5 dakika burundan nefes alıp verme işlemi uygulanır, 30 dakika ara verilir ve 5 dakika tekrar uygulama yapılır.” İfadelerine yer verdi.

Tekin, “Akıntının başladığı gün, papatya kürüne üç gün ara vermeniz gerekmektedir. Akıntı ilk uygulamanın beşinci dakikasında da gelebilir. Bazen ise daha sonraki günlerde gelebilir. Yeteri kadar rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde papatya kürü tekrar edilebilir. Dikkat edin: Papatya kürü her gün taze olarak hazırlanmalıdır.” uyarılarında bulundu.

“Saç dökülmelerine karşı da kır papatyası kullanın”

Kır papatyasını saç dökülmelerine karşı da uygulandığında etkili sonuç verebileceğini söyleyen Tekin, “Sıcak suyu kaynatıp içine kurutulmuş papatya atıktan sonra, sıcak suyun ılık olmasıyla birlikte saç derilerine uygulanması, saç dökülmelerine karşı iyi sonuç verecektir.” şeklinde konuştu  (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.