banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Aksaray'da sokak hayvanlarına rehabilitasyon merkezi kuruldu

Aksaray’da başıboş sokak hayvanlarının hastalıklarını tedavi etme amacıyla rehabilitasyon merkezi kuruldu.

Sokak hayvanlarının rehabilitasyonunun hem hayvan, hem çevre, hem de insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yeni merkezin, sokak hayvanlarına gösterdikleri hassasiyetin bir yansıması olduğunu ifade etti.

Yazgı, yeni Merkezin gerek alan, gerekse mekân standartlarının üst düzeyde olduğunu ifade ederek, “Şehir sadece bizim değil. Aynı zamanda bu şehirde sokak hayvanları da yaşıyor. Bu hayvanların başıboş şekilde yaşaması pek çok sorunu ortaya çıkarabilir. Belediye olarak kurduğumuz yeni merkezde sokak hayvanlarının hastalıkları tedavi ediliyor, aşılamaları yapılıyor ve olası sorunlar ortaya çıkmadan önleniyor” dedi.

Toplam 3 bin 500 metrekare alana sahip olan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde açık ve kapalı bölümler bulunuyor. Sokak hayvanları, mevsimlere göre günün belirli saatlerinde bu alanlarda korunaklı bir şekilde yaşayabiliyor.

Hayvanların sulama ve mama işlemleri de yeni merkezde çok daha profesyonel bir şekilde sağlanıyor. Bunlara ek olarak yeni merkez, çevre sağlığı ve insan sağlığı açısından gerekli olan pek çok korunağa da sahip.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.