banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Akranları okulda o boyacılık yapıyor

Ekonomik, sosyal ve devlet kaynaklı gibi nedenlerden dolayı çocuk işçiliğinin önüne bir türlü geçilemiyor. Akranları okula giderlerken onlar ailelerine katkı sunmak için küçük yaşlarda çalışmak zorunda kalıyor.

Bunun bir örneği de  Mardin’in Kızıltepe ilçesinde boyacılık yapan 7 yaşındaki Ramazan Beğen.

Akranları, sırtında çantası sabahları okula gitme telaşında iken kendisi ise sırtında boya sandığıyla bir müşteri bulmanın telaşında.

Zekâsı ve çalışkanlığıyla esnafın sevgisini kazanan küçük Ramazan, tuttuğunu koparmasını da iyi biliyor. Müşteriler ile pazarlık yapan küçük Ramazan, “Boyasını beğenmediğiniz zaman parasını da almam” diyor.

Evin en büyük çocuğu olduğunu söyleyen Ramazan, “4 kardeşim var. Babam hurdacılık yapıyor. Ben de boyacılık yapıyorum. Okula gitmiyorum. Günde ortalama 15 ayakkabı boyuyorum bir ayakkabıyı 1TL’ ye boyuyorum. Aileme katkıda bulunuyorum ” diyerek bir gün akranları gibi okula gidebilmenin hayallerini kuruyor.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.