banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile anlaştı Sulama Birlikleri Kasımpaşa

Akif İnan Hastanesinden Yalanlama


"Şanlıurfa’da bazı basın ve yayın organlarında ‘’HASTANE SERVİSİNDE SKANDAL’’ başlıklı haber yayınlanmıştır. Haber üzerine Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticiliğince gerekli inceleme yapılmıştır.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabibi Mustafa Muslu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; Söz konusu hekim icap nöbetinde 24.01.2014 tarihinde acil servise nefes darlığı şikayeti ile acil servise müracaat eden O. G. isimli hastanın Uzman Doktor tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonucunda göğüs hastalıkları uzmanına konsülte etmiştir. Göğüs Hastalıkları Uzmanının  hastayı değerlendirerek  yatarak tedavi almasının uygun görerek  gerekli tedavinin düzenlenmesi sonucunda hastanemizin Göğüs Hastalıkları Servisinde yer olmadığından dolayı üroloji servisinde yatışı sağlanmıştır.
Hastanemizin yataklı birimlerinin yatak kapasitesinin dolu olduğundan hastaların tetkik ve tedavilerinin aksamaması için gerekli durumlarda hasta başka servislerde tedavi altına alınabilmektedir.
Diğer servislerde yatarak tedavi gören hastaların tedavi ve takiplerini uzman doktorlar tarafından yazılan order (ilaç tabelası)’na göre servis sorumlu hemşireleri tarafından yapılmaktadır. Hastada gelişen herhangi bir komplikasyonda ilk önce icap (nöbetçi uzman hekim) ile irtibata geçip gerekli müdahale yapılmaktadır. Ardından hastayı takip eden uzman doktor’a bilgi verilmektedir.
Ancak Mülteci hastaların hastanemizde tetkik ve tedavilerinin yapılmasından ve Kış mevsiminden dolayı, Göğüs hastalarının yoğunluğu nedeni ile hastanemizin yataklı tedavi birimlerindeki doluluk oranı %99 ulaşmıştır.
İsmi geçen hasta O. G.’nin 27.01.2014 tarihinde rutin viziti yapılıp hastanın genel durumunun iyi olduğu ve tedavisinin aynen devamına karar verilip Halen servisimizde takip altındadır hastanın herhangi bir mağduriyeti söz konusu değildir."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.