banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Çocukları Misyonerlerin tuzağından korumak için onları internet ortamlarından uzak tutmak gerektiğini belirten Yazar Muhammed Şerif Durmaz, ailelere çeşitli uyarılarda bulundu.

Bilinçsiz internet kullanımına karşı ailelere önemli uyarılarda bulunan Durmaz, “Hemen hemen her yaş gurubundan internet kullanıcısı mevcuttur. Kişiler interneti ilgi alanlarına göre kullanmaktadır. İnterneti en çok kullananların yaş gurupları incelendiğinde, oran olarak öğrencilerin diğer yaş guruplarına göre daha önde olduğunu görüyoruz.” dedi.

“Sosyal medya tehlikesine karşı aileler bilinçlendirilmeli”

Çağın bir gereği olan internetin bilinçli kullanılmaması sebebiyle özellikle öğrenciler üzerinde olumsuz tahribatlara sebep olabileceği uyarısında bulunan Durmaz, şunları söyledi: “Okuldan çıkan öğrenciler; bazen oyun oynamak, bazen bir araştırma yapmak, bazen de ödev yapma niyetiyle gittikleri internet kafelerde saatlerce bilgisayar başında zaman harcayarak bağımlı hale gelmektedirler.

İnternette çok fazla vakit geçiren öğrenci; günlük hayatında, aile ilişkilerinde, derslere olan ilgisinde ve okul başarısında olumsuzluklar ile karşılaşmaktadır. İnternetin gerektiği gibi ve bilinçli kullanılabilmesi için sürekli olarak öğrencilere bilinçli ve faydalı eğitimler verilmelidir. Yasaklama hiçbir zaman mutlak çözüm değildir. Aileler de bu gerçeğin farkında olmalıdırlar. Aileler çocuklarını kontrol altında tutabilmeleri ve topluma fayda sağlayan bir birey olarak yetiştirebilmeleri için yeteri kadar bilinçlenmelidirler. Özellikle çocukları ile sağlıklı ve saygıya dayalı bir iletişim kurmalı ve yapılan yanlışlıkları güzel bir dil ve yumuşak bir üslup ile düzeltme yoluna gitmelidirler.”

“Yetkililer sorumluluklarını yerine getirmeli”

Son zamanlarda misyonerlik faaliyetleri yürütenlerin ve art niyetlilerin çocukları tuzaklarına düşürmek için sosyal medyayı araç olarak kullandıklarına dikkat çeken Durmaz, yetkililerin bu tehlikeye karşı önlem alması gerektiğini ifade ederek, “Art niyetli kişilerin cirit attığı internet kâffelerin yeteri kadar denetlenmemesi, sorunu içinden çıkmaz bir hale getirmektedir. Adeta çocuklar art niyetli kişilerin ve insanların kafalarında soru işareti bırakmakla görevlendirilen misyonerlerin kucağına atılmaktadır. Bu konuda en büyük vebal yetkililerindir. Yetkililer önlemlerini almak ve çocukları kötü niyetli kişilerden korumak zorundadır. Özellikle de internet kâffeleri düzenli bir şekilde denetlemeli ve bu konuda kamuoyunu belirli zaman aralıklarıyla bilgilendirmelidirler.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.