banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Ahmet Maranki’den sağlıklı yaşam sırları, Ahmet Maranki kimdir?

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Çölyak ile Yaşam' konulu konferansa katılan Stratejik Araştırmalar Uzmanı Ahmet Maranki, Şanlıurfalılara sağlıklı yaşamanın sırlarını anlattı.

Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Fenilketonüri Derneği ile Çölyak hastaları için Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Konferans Salonunda program düzenledi.

Bunun önüne geçmek ve hastalığın doğru bir şekilde tedavi yöntemlerini anlatmak adına Şanlıurfa'ya konuk edilen Prof. Dr. Maranki, hastalık hakkında ve ne yapılması konularında seminer verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, konuşmacı olarak programa katılan Prof. Dr. Maranki'ye teşekkür ederek plaket takdim etti. Programdan sonra Konferans salonunda Ahmet Maranki imza günü düzenledi.

Öte yandan Fenilketonüri hastalığının etkilerinin önüne geçmek için özel proteinlerle zenginleştirilmiş un kullanmaları gerekiyor. Bu hastalığın önüne geçmek isteyen Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bir ilke imza atarak hastalar için özel ve nadir üretilen unları ücretsiz olarak dağıtıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA SİNEMA ETKİNLİĞİ

Sosyal Belediyecilik hizmetli kapsamında Bozovalı 63 kadını Şanlıurfa'ya getirerek ücretsiz sinema izleme olanağı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kadınların takdirini topladı.
Bozova’dan Büyükşehir Belediyesi araçlarıyla Şanlıurfa kent merkezine getirilen kadınlara Şanlıurfa'nın tarihi ve turistlik yerleri gezdirildi.

Ücretsiz Sinema ve gezi programının ardından Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin konuk olarak katıldığı 'Çölyak ile Yaşam' programında katılan kadınlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ettiler.

Bu tür etkinliklerin devamını dileyen Kadınlar, "Allah razı olsun çok güzel bir çalışma. Ücretsiz film izleyerek gezilerde bulunduk. Bizleri düşündükleri ve vermiş olduğu öneminden dolayı teşekkür ediyoruz" dediler.

Ahmet Maranki sağlıklı yaşam önerileri
Prof. Dr. Ahmet Maranki Sağlıklı Yaşamın Sırlarını Anlattı :

*Günlük tüketilen gıdalar konusunda dikkatli olunması ve her türlü meyve ve sebzenin mevsiminde tüketilmesini tavsiye eden Maranki; "Sağlığımız için gıdaları mevsiminde yemeliyiz.".dedi

*Örnek olarak kış aylarında domates kesinlikle yenmemeli. Yüce yaratan onu yaz aylarında yenilsin diye yaratmış. Kış aylarında yenilen domatesin çekirdeği kan hücreleri üzerinde olumsuz etki yapabilir.

*Aynı şekilde yazın da kış aylarına mahsus meyveler yenilmemeli.

*Patates cips olarak yenilmemeli. Bunun yerine fırında patates yenilebilir. Çünkü cipsin tüm enerjisi kızgın yağda yok oluyor. Bu tür besinlerle beslenen çocuklar aklı basmayan, öğrenemeyen kişiler oluyor."

*Sağlıklı yaşamanın sırrını çözmek istiyorsanız; kırmızı et ve tavuk etinden uzak durarak bol sebze ve meyve tüketmenizi öneririm.

*Protein ihtiyacınızı, baklagillerden ve balık etinden fazlasıyla temin edebilirsiniz.

*Hayvansal gıdalardan uzak durmanızı tavsiye etmemizin sebebi Türkiye'de hayvan sağlığının kontrol edilememesidir.

*Siyah çay yerine yeşil çay içmeyi alışkanlık haline getiriniz.

*Şeker yerine tatlandırıcı olarak bal yada pekmez kullanınız.

*Yemeklerinize mümkün olduğu kadar az tuz atınız.

*Sofranızdan; maydanoz, dereotu, kırmızı turp, beyaz lahana, brokoliyi eksik etmeyiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki kimdir? hayatı, biografisi (1956 - .... )


1956 yılında İnebolu'da doğdu. Liseyi İstanbul'da bitiren yazar ilk önce Tütün Eksperleri Yüksek Okulu’nu bitirip 1976 yılında stajını tamamlayarak devlet görevine başladı. Sırasıyla 1981 yılında İstanbul Üniversitesi T. Endüstri Mühendisliği’ni, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Siyaset Bölümünde ‘master’ını, 1990 yılında aynı bölümün Sosyal Siyaset Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri alanında doktorasını tamamladı. 1991 yılında ABD'de mesleki alanda mahalli idareler, sosyal güvenlik sistemleri ve tarım alanında doktora üstü bilimsel çalışma ve araştırmalarda bulundu.

1993 yılında SSCB'nin yıkılmasıyla Azerbaycan devletinin talebi üzerine, T.C. adına görev yaptığı ilgili birimin baş uzmanı olarak araştırmalar yapmak ve üniversitelerde ders vermek üzere görevlendirildi. T.C. adına Azerbaycan Birleşmiş Milletler Teşkilatı (BMT) U.N.D.P, UNV birimlerinin kalkınma programları çerçevesinde devlet ve özel üniversitelerinin planlı ekonomiden pazar ekonomisine geçişleriyle ilgili "Principles Marketing", International Economic Organization", "International Marketing", "Islam Economy Relation" ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında "University Lecturer" unvanıyla "Specialist" olarak diplomatik statüde görev yapan yazar, Azerbaycan Millî Meclisi’nde danışmanlık yapmış olup, bu çalışmalarını "Türkiye Azerbaycan Haricî İktisâdî Alakaları" , "Agent Mukaveleleri" adlı kitaplarıyla yayınlamıştır.

BMT'nin Unesco ve Avrupa Birliği nezdinde kurularak faaliyet gösteren IPA-International Personel Academy'de görev yapan yazar; yaptığı bu ilmî çalışmalar, hazırlanan ders programları ve bunların uygulanması, yayınlanan kitaplar ile ilmi şura kararıyla "Univesity Lecturer" göreviyle "Economy" alanında profesör unvanı alarak ‘Ateste’ edilen tek T.C. vatandaşıdır.

1998 yılında Azerbaycan’da "Yılın En Başarılı Yabancı Bilim Adamı" seçilmiştir. Kafkasya ve Azerbaycan’da kaldığı bu sürede yazar, SSCB'nin çağdaş dünyaca bilinmeyen yönleriyle ilgili stratejik ve kozmik araştırma merkezlerinde eğitimde bulunarak ekstrasens ve bioenerjist unvanını almıştır.

Pek çok bilimsel araştırmanın öncülüğünü yapan ve Rusya-Avusturya-Azerbaycan -Türkiye'nin bilim adamlarından oluşarak 1990 yılında kurulan "Bilim ve Buluş Adamları Derneği'nin genel sekreterliğini de yürüten yazar, halen Türkiye’nin AB'ye girme sürecinde AB stratejilerinin hazırlanmasıyla ilgili olarak Hollanda Amsterdam'da "Türkiye Hollanda Vakfı"nı ve bu kitabın konuların bilimsel olarak araştırmalarının yapıldığı "The Institute for Cross Cultural Health" adlı enstitünün başkanlığını yürütmektedir.

1969 yılından beri sporla yakından ilgilenen yazar, kara kemer, judo, tekvando, şhiatsu hocası olarak halen Güreş İhtisas Kulübü’nde Türk sporuna hizmet vermektedir.

Dünyada ve Türkiye'de sosyal ve stratejik pek çok vakıf, dernek, düşünce kulüpleri vs. gibi NGO'larda (Sivil Toplum Kuruluşu) faaliyet gösteren yazar evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce, Arapça, Rusça, Azeri Türkçesi, Osmanlıca bilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.