banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

Ahmet Bulut'tan Dünya Engelliler Günü mesajı
DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve bu konuda farkındalığın artırılması amacına yönelik özel günlerden biri de 3 Aralık Dünya Engelliler Günüdür.
Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 500.000.00 milyonun üzerinde engelli mevcuttur.
ülkemizde engelli sayısı, 1.800.000 civarındadır ve yüzde 15'e yakını Ege bölgesindedir.
Engellilerin özel yaşamında son yıllarda yasal anlamda yapılan değişikliklerin topluma yansıması olumlu olmuş ancak arzu edilen seviyelere ulaşamamıştır.
26.10.2018'de Sağlık Bakanlığının,Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderdiği listede down sendromu, otizm, yaşlılık ve parapleji gibi tanı (teşhis) lerin "hasta bezlerini" karşılamayacak olması engelli vatandaşları mağdur etmiştir. Bu sorunun bir an önce çözülmesi elzemdir. Engelli vatandaşlarımızın pozitif ayırıcımlık beklentisi için toplum olarak el uzatmalıyız.
bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, tüm engelli vatandaşlarımızın aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle sağlıklı bir ömür dilerim.
Güneydoğu Medikalciler Dernek Başkanı Ahmet BULUT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.