banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Ağrı'daki çocukları sadece başhekim muayene ediyor

Ağrı Kadın Hastalıkları-Doğum ve Çocukları Hastanesi Çocuk Polikliniğinde görev yapan doktorların bir kısmı istifa edip bir kısmının da tayini çıkınca çocuk polikliniği doktorsuz kaldı.

Gelen hastalar geri dönmek zorunda kalınca Hastane Başhekimi, Çocuk Hastalıkları Uzman Doktor Rahime Koç hastaları muayene etmeye başladı.

Doktor Rahime Koç da günde 80 ile 100 hasta kabul edince sabah erken gelip numara alanların dışındaki numara alamayan hastalar geri dönmek zorunda kalıyor.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini söylediler.

Doktor olmadığından dolayı sadece Başhekimin muayene yaptığını ve doğal olarak da hastalara yetiştiremediğini belirten hasta yakını Mehmet Aba, 2 günün sonunda ancak çocuğunu muayene edebildiğini söyledi.

Aba, “2 gündür buradayız. Sadece başhekim muayene yapıyor. Birçok insan geldiği gibi çocuklarını muayene edemeden geri dönüyorlar. Yazık günahtır bu insanlara. Ayrıca başhekim de mecbur değil bu kadar insana bakmaya. Dün de buradaydım, başhekim yetiştiremediğinden dolayı çocuğumu muayene ettiremedik. Zavallı başhekim ne yapsın. Hastanenin görevleri ayrıca muayeneler, nasıl yetiştirecek. İnsanlar mağdur olmasın yazık günahtır. Yetkililer buna çözüm bulmalı.” dedi.

Konu hakkında Ağrı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, mecburi hizmet süresinin dolması nedeni ile personel noktasında sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.

Sağlık Bakanlığının Ağrı’daki mevcut sorunla ilgili çalışma yürüttüğünü ve sorunun kısa süre içerisinde giderileceğini belirten yetkililer, 2’si acil serviste ve yeni atama ile geçici görev yapan doktor olmak üzere, başhekim ile beraber 4 doktorun görev yaptığını, Eylül ayı sonunda, atanan 2 uzman doktorun daha göreve başlayarak sıkıntının kısmi olarak giderileceğini kaydettiler.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.