banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit

Adli Tıp Kurumu Temmuz’da Açılıyor VİDEO

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Verem Savaş Dispanseri merkezinde tadilatı süren Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğünü inceleyen Milletvekili Mahmut Kaçar yetkililerden bilgi aldı.

 

Şanlıurfa'da otopsi merkezi olmamasından dolayı özellikle şüpheli ölümlerden dolayı yakınlarının çektiği acının yanında cenazenin Adana veya farklı bir ile gönderildiğine dikkat çekti. Seçim sürecinde Adli Tıp Kurumunu Şanlıurfa'da kuracaklarını hatırlatan Mahmut Kaçar; “Bilindiği gibi Şanlıurfa’da Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü bulunmamaktadır. Bundan dolayı Şanlıurfa’da bir çok cenazemiz imkanlar ölçüsünde Şanlıurfa’da, ancak teknik imkanlar söz konusu olduğunda başta Adana olmak üzere çevre illere sevk ediliyor. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Adli Tıp Kurumunun Şanlıurfa’da kurulması için önemli çalışmalar yaptık. Şuanda Şanlıurfa’da Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğünün kurulması onayı çıktı. Fiziki mekan problemimiz vardı. Verem Savaş Dispanseri merkezi olarak kullandığımız alanın Adli Tıp Kumuna devri gerçekleşti. Şuan tadilat çalışmaları sürüyor. Haziran ayı sonlarına doğru teslim edilecek diye planlanıyor. İnşallah Temmuz ayı itibarı ile Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğünü açmış olacağız” dedi.

 

Şanlıurfa’da Adli Tıp Kurumunu Başkanlığının da kurulacağını ifade eden Kaçar; “Burası Şanlıurfalı hemşehrilerimize cenazelerinin çevre illere gönderilmesini önlemeye yönelik olarak 3-4 yıllığına hizmet verecek bir mekandır. Ancak şunu özelikle ifade edeyim, burası tamamen geçici bir yer. Uzun vadede Şanlıurfa’nın ihtiyacını karşılayacak bir yer değil. Biz nihai olarak yapılacak olan 1700 yataklı şehir hastanesinde bölgeye hitap edecek Adli Tıp Kurumu Başkanlığını kuracağız. Bununla alakalı alt yapı çalışmaları tamamlandı. Şehir Hastanesi bölgesinde Adli Tıp Kurumu Başkanlığının kurulması ile birlikte vatandaş olarak en iyi hizmeti almış olacağız. Adli Tıp Kurumu çok önemli bir kurumumuzdur. Kurumuzun hizmet vermesiyle birlikte bir yanda yakınlarımızı kaybetmenin acısını yaşarken diğer tarafta ise cenazemizi başka ilere gönderilme dönemi kapanmış olacak. Burada emeği geçen Adli Tıp Kurumu Başkanımız, uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


www.balikligol.com

VİDEO

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaAdli Top Kurumu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.