banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Adana'da 'Yemeklik Mantar Kongresi' yapıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen 10. Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi açılışına ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Çukurova üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, ilgili kurumların müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasında, mantar üretiminin son yıllarda hızla yükseldiğine dikkat çeken ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibar, sektörün önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Mantar tüketiminin de arttığını ifade eden - Kibar, düşük oranda şeker ve yağ içermesi nedeniyle iyi bir diyet ürünü olan mantarın ideal bir gıda niteliğinde olduğunu söyledi.

Kongre hakkında değerlendirmelerde bulunan Kibar, “Yemeklik Mantar Kongreleri, ülkemizde yapılan mantarcılık ile ilgili çalışmaların üreticiler ve araştırıcılar tarafından takip edilebilmesi ve sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelerek problemler ve çözüm önerilerinin görüşülmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Bu kapsamda Kongre süresince çağrılı bildiriler yanında ülkemizde yapılan çalışmalar bildiri ve poster sunumları şeklinde gerçekleşen 10. Yemeklik Mantar Kongresi’nin sektöre hizmet veren firmaların ürün ve hizmetleri sergileyip tanıtılacak olması da önem arz etmektedir.”diye belirtti.

Kongre sayesinde üniversiteler, araştırma enstitüleri, diğer kamu ve özel sektör kuruluşları çalışanları ve üreticilerin bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşma ve işbirliği yapma fırsatı bulduğunu dile getiren Kibar, “Ayrıca davet edilen yurt dışı konuklar ile yapılan paylaşımlar daha global hale getiriliyor.” dedi.

Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Kazım Abak’ın konuşmasıyla devam eden programda, TAGEM Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Nejdet Kaplan da konuklara hitap etti. Açılış konuşmalarının ardından kongreye katılan konuşmacılar bildirilerini sundu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.