banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

Adana'da akıllı kart çilesi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından indirimli toplu taşıma kartlarının istismarının önüne geçilmesi için başlatılan çalışma sonrası ulaşımdan indirimli faydalanmak isteyen Adanalılar, Büyükşehir Belediyesi Yolcu Kartı İşlem Merkezi’ne akın etti.

Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile halk otobüslerinde seyahat eden öğrenci, 65 yaş üstü yaşlı, sakat ve şehit ailelerine sağlanan indirimden faydalanmak isteyen Adanalılar, sabahın erken saatlerinden itibaren Büyükşehir Belediyesi Yolcu Kartı İşlem Merkezi önünde toplanınca uzun kuyruklar oluştu.

Saatlerce sıcak havada sıra bekleyen vatandaşların sabrı tükenirken yaşlılar ise sıra fişi alarak gölgede oturmayı tercih etti. Daha önce öğrenci kimliklerini göstererek indirimden faydalandıklarını belirten öğrenciler, bu indirimden faydalanmak için son sürenin yarın olduğunu ve bu yüzden yığılma yaşandığını ifade ettiler.

Tek bir noktadan öğrenci kent kartı verildiğini bunun ise yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, belediyeye ait kurumlardan da bu işlemin yapılabilmesi için çağrıda bulundular.

Öte yandan, toplu taşıma araçlarında 1.80 TL olan ücret; öğrenci, 65 yaş üstü yaşlı, sakat ve şehit ailelerine verilecek fotoğraflı kent kart ile 1 TL olarak tahsil edilecek. (Ayhan Kaya –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.