banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

2016 Altın Ambulans Sağlık Oscarlarında Urfa'yı birinciliğe taşıdı

2016 Türkiye Altın Ambulans Sağlık Ödülleri  sahiplerini buldu. Şanlıurfa adına katılan 112'de Acil Tıp Teknisyeni Mahmut Yavuz altın ödülünü alarak Şanlıurfa'nın gururu oldu.

Şanlıurfalı Acil Tıp Teknisyeni Mahmut Yavuz, Acil Tıp Teknisyenleri kategorisinde rakiplerine 2 bin oy fark atarak Türkiye birincisi oldu. Türkiye genelinde 112 ambulanslarında görevli olan acil tıp teknisyenlerinin gittikleri bir vaka ile ilgili yaşadıkları hikâyeyi anlattıkları yarışmada, 20 gün süren internet üzerinden yapılan oylama sonucunda Şanlıurfalı Acil Tıp Teknisyeni Mahmut Yavuz, rakiplerine 2 bin oy fark attı. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından bu yıl 3.’Sü düzenlenen Altın Ambulans Sağlık Ödülleri yarışmasına Türkiye genelinde birçok ilden çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. 20 Şubat -10 Mart tarihleri arasında internet üzerinden yapılan oylamada 11 farklı kategoride yer alan 56 aday için toplam 81104 oy kullanıldı.

Altın Ambulans Sağlık Ödülleri yarışması kapsamında yapılan oylama sonucunda en fazla oyu alarak dereceye giren yılın Sağlık Müdürü, Müdür Yardımcısı, 112 Başhekimi, 112 Şube Müdürü, Doktoru, 112 Ekibi, Acil Tıp Teknisyeni, Paramediği, Hemşiresi, Öğrencisi ve yılın Sürücüsüne ödülleri Ankara’da düzenlenen törenle verildi. Acil Tıp Teknisyenleri kategorisinde rakiplerine 2 bin oy fark atarak Türkiye birincisi olan Şanlıurfalı Acil Tıp Teknisyeni Mahmut Yavuz, Şanlıurfa halkına sağlık alanında hizmet etmekten dolayı büyük gurur duyduğunu belirterek, Acil Tıp Teknisyenleri kategorisinde Türkiye birincisi olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İşte Şanlıurfalı Acil Tıp Teknisyeni Mahmut Yavuz’a Türkiye birinciliği kazandıran başından geçen yaşanmış o hikâye…“Benim hikâyem biraz dramatik. Organize sanayi bölgesinde nöbetçi olduğum bir gün. Komuta Kontrol Merkezi tarafından trafik kazası anonsu geldi ve kazanın Gaziantep yolunda olduğunu söylediler. Anonsla birlikte hızlı bir şekilde çıkış yaparak kaza adresine ulaştık. Olay yerine ikinci ekip olarak gitmiştik ve araç içerisinde üç yaralı vardı. İlk ulaşan ekip triyaj yaparak yaralılardan birinin yaşamını yitirmiş olduğu bilgisini bizimle paylaştı. Birinci ekip olay yerindeki yararlılardan bir tanesini ambulansa alarak hastaneye doğru çıkış yaptı. Kalan son yaralıyı ise biz aldık. Aldığımız yaralıda tibia fraktürü, kafa travması mevcuttu ve kafa bölgesinde ciddi anlamda yoğun kanaması vardı. Yüzü kanlar içindeydi ve kanayan bölge üzeri tamponla kapatılmıştı. Hızlıca damar yolunu açarak dolaşım desteğini sağladık. Yaralanan kişinin bilinci bulanıktı ve konuşmaya çalışıyordu ancak kazanın da nedeni ile sözleri çok iyi anlaşılamıyordu.

Bir ara göz göze geldiğimizde hasta; “-Mahmut beni kurtar.” dedi. O an donup kalmıştım. Kendi kendime bu adamın benim ismimi nerden biliyor olabileceğini düşündüm. Hemen kimliğini alarak kontrol ettiğimde kimliğinde Mehmet Aydoğdu yazıyordu. O an yaralan kişinin babamım 40 yıllık çok samimi arkadaşı Mehmet amca olduğunu gördüm. Mehmet amca babamın en yakın arkadaşlarından birisiydi ve çok sık görüşürlerdi. O anda kafamda bir soru işareti belirdi. Mehmet amca burada olduğuna göre arabada ex olan babam olabilir miydi? Çünkü ben nöbete giderken Mehmet amca evden babamı almıştı. Aklımda bu soru varken bir yandan da müdahale etmeye devam ediyorduk. Kendimi biraz toparladıktan sonra babamı aradım. Bir yandan da arabadaki diğer kişinin babam olmaması için dua ediyordum. Babamın telefonunu açmasıyla ağlamaya başladım. Rahatlamamla birlikte babamın hala yaşıyor olmasına seviniyorken araç içerisindeki ölmüş olan kişi için üzülüyordum. Kendimi toparlamamla birlikte Mehmet amcaya müdahalemize devam ettik ve sağ salim hastaneye teslim ettik”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.