banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Acil Serviste ilk kez bir doçent var!



3. basamak sağlık hizmetleri veren Araştırma ve Uygulama Hastanesinde birçok yeniliği beraberinde getirecek olan bir doçentin acil tıp uzmanlığına atanması ilimizde sevinçle karşılandı.

Acil konusunda bir çok başarılara imza atan Doç. Dr. Özgür Söğüt hastanedeki çalışmaları ile alakalı yaptığı açıklamada;

“Acil servise başvuran tüm hastalar Acil Tıp hekimi tarafından değerlendirilerek hastalığının aciliyetine göre sınıflandırılıp uygun bölüme alınmaktadır.

Yakın takip ve tedavi gerektiren kalp hastalığı, solunum sıkıntısı gibi yakınmaları olan hastalar monitörlü alanda değerlendirilirken, yakın takip gerektirmeyen travma, baş ağrısı, karın ağrısı ve benzeri yakınması olan hastalar ise hızlı bakım alanlarında değerlendirilmektedirler. Çoklu travma hastaları ise hızla resüsitasyon odasına alınmakta, Acil Tıp Uzmanı gözetiminde bir kıdemli Acil Tıp Asistanı tarafından değerlendirilmekte ve gerekli tedavileri yapılmaktadır. Hastanın yapılan tetkik ve tedavilerinin ardından yatış gerektiren bir durum saptanırsa uygun bölümden konsültasyon istenip hasta ilgili bölüme yatırılmaktadır. Araştırma ve Uygulama Hastanemiz her türlü acil durum gerektiren vakalarda yetişmiş deneyimli uzman hekimleriyle Şanlıurfa halkının hizmetindedir ” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.