banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

30 yıldır çanak çömlek satarak geçiniyor

Eskişehir ve Gaziantep’te yapılan çanak çömlekleri Diyarbakır’a getiren 64 yaşındaki Mehmet Zahit Ekti, çanak çömlek satışı yaparak geçimini temin etmeye çalışıyor.

Merkez Sur ilçesi Dağkapı semtinde güveç, sütlaç ve balık gibi yiyeceklerin pişirilmesinde kullanılan çanak çömlekleri satan Ekti, 30 yıldır bu işi yaptığını söyledi.

Çanak çömlekte yapılan yiyeceklerin daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu belirten Ekti, “Eskişehir’den ve Gaziantep’ten sipariş vererek çanak çömlek getirtiyorum. Güveç, testi ve dolma taşları satıyoruz. Bunlarda yapılan yemeklerin lezzeti bambaşkadır. Zararsız ve sağlıklıdırlar.” dedi.

Kentte son zamanlarda yaşanan olayların satışlarında düşüşe neden olduğunu dile getiren Ekti, “Fiyatlarımız normaldir. Boydan boya göre 20 TL ile 35 TL arasında değişiyor. Günde ortalama 50 TL ya da 60 TL kazanıyorum. Mesleğim eski bir meslektir. Olaylar olmasa satışlarımız iyidir. Olaylar çıktığı için satışlar bizi etkiledi. İnsanlar eskiden daha fazla çanak çömlek kullanıyordu.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman, Emrah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.