Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/lib/lsphp/session/lsphp70) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
26.635 Öğrenciye Diş Taraması Yapıldı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

26.635 Öğrenciye Diş Taraması Yapıldı


Ağız ve Diş Sağlığı taraması bitiş töreni Süleyman Şah İlköğretim Okulunda yapıldı. Buradaki törene İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ömer Ufuk Yetkin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Vural, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Doktorları, Okul Müdür Yardımcıları katıldı.
Süleyman Şah İlköğretim Okulu öğrencileri Ağız ve Diş Sağlığı konusunda eğitim aldıktan sonra sağlık taramasından geçirildi.
Şanlıurfa Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Diş Hekimi Ömer Ufuk Yetkin, öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdi. Dişlerin günde en iki kez fırçalanması gerektiğini ifade eden Yetkin, "Ağız ve diş sağlığını geliştirmeyi ve diş çürüklerini önlemeyi amaçlıyoruz. Dişler ağızda doğal halde bulunan bakterileri ve yiyeceklerdeki şekeri, dişlere yavaş yavaş zarar veren bir aside dönüştürebilir. Bu asitlerin dişlerin mineral dokusunu bozarak çürümeye yol açabilir. Dişe müdahale edilmemesi durumunda önce soğuk ve sıcak yiyecek ve içeceklerde hassasiyet, devamında da dişte sürekli ağrı oluşur. Dişlerin üzerinde tebeşirimsi beyazlıklar veya kahverengi ya da siyah lekeler görüldüğünde diş çürüğü başlamıştır. Bu durumda vakit geçirmeden diş hekimine gitmek gerekir. Biz de bu anlamda Şanlıurfa’ da 30 Okulda yaptığımız taramalarda bugüne kadar toplam 26.635 öğrencinin diş taraması yapıldı. Ben bu projede emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüze ve diğer yetkililere buradan teşekkür ediyorum" dedi.
Ağız ve Diş sağlığının bireyin vücut sağlığını doğrudan etkileyen bir faktör olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci  “Farkındalık oluşturacak bu proje ile ağız ve diş sağlığının öneminin anlaşılması ve toplum bilincinin oluşturulması hedeflenmektedir. Bu bağlamda Ağız ve Diş Sağlığı taraması projemize katkıda bulunan Şanlıurfa Ağız Diş Sağlığı Merkezi çalışanlarına buradan teşekkür eder, ilimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.