banner2

Kahve türleri ve tatları ülkeye, şehre ve toplumlara göre değişir. Urfalılar ise yeni kahve türü ile adeta çığır açtılar: Ruhavi kahvesi

Güne başlamak için bir fincan kahve tavsiye edilir.  Damada tuzlu kahve ikram edilir. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğu kabul edilir.

“Gönül, ne kahve ister ne kahvehane; gönül sohbet ister, kahve bahane” deyimi her ne kadar sohbet vurgusu yapılsa da ana tema yine kahvedir.

Saraylarda ve özel misafirlere ikram edilen en önemli içecek yine her zaman kahve olmuştur. 

Bizde kahve severler için yeni bir tat'ı anlatalım. Şanlıurfa denilince tarih akla gelir. Göbeklitepe ile 12 bin yıllık tarih tescillenir.

Şanlıurfa merkezdeki kalıntılar Roma dönemi ve öncesine kadar gider. Böylesi bir tarihi bulunan kentte tarihe yolculuk yapmak isteyenlerin en merkezinde Gümrükhanı bulunur.

İşte Gümrükhan'a özel olarak yapılan ve önümüzdeki dönemde belki de Tüm bölgeye yayılacak kahve Ruhavi olacağını iddia ediyorum.

Fıstıklı Ruhavi anlatılmaz içilir.. Yolunuz düşerse değil, yolunuzu düşürün ve için derim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali akkus 5 yıl önce

isi gucu biraktik kahve eksigimizdi

Avatar
ahmet 3 yıl önce

son yazı 2018 ait. biz 2021 deyiz yazılar neden güncel değil. yazarlar yazı yazmayacaksa köşe de durması ne işe yarar.???