banner2

Yeni bir site, yeni bir sayfa, yeni bir  köşe yazım ile değerli okuyucularımla buluşmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim…

Ülke gündeminde bir taraftan genel seçimlere yoğunluk varken, Bir taraftan da Harran üniversitesi rektör adayları kim olacak gibi bir takım sorular kafaları meşgul etmişti. Önümüzdeki aylarda yapılacak rektörlük seçimlerinde, Rektör İbrahim Halil Mutlu’nun AKP aday adaylığı başvurusu üzerine boşalan koltuğa kimin geleceği düşünceleri akıllara soru işareti getirmedi değil… Meraklı bir bekleyişten sonra Şehir bilimcisi, Tarih ana bilim başkanı Prof.DR.Abdullah EKİNCİ Hocamızın aday olduğu’nu kader birliği yaptığı arkadaşlarıyla,Üniversite Öğretim görevlileriyle,üyeleriyle,şehrin ileri gelenleriyle, öğrencileriyle yapmış olduğu uzun çalışmalar ve istişareler sonrasında bu kararını vermiş ve Harran üniversitesi adaylığında kendi sininde olacağını bildirdi.

Prof.DR.Abdullah EKİNCİ,1967 yılında Şanlıurfa da doğdu.İlk ve orta öğrenimini şanlıurfa’dayaptı.Lisans eğitimini Uludağ üniversitesinde,doktora çalışmasını ise Fırat üniversitesi’ndetamamladı. Millî eğitim bakanlığına bağlı okullarda öğretmen-idareci olarak çalıştı.20 Yılı aşkındır üniversitenin çeşitli yerlerinde idarecilik yapmış,Tarih ana bilim başkanlığını sürdürmektedir.Evli ve 4 çoçuk babasıdır.

Prof .Dr.AbdullahEkinci,’’iki günü bir olan ziyandadır’’hadis-i şerifini kendisine şiar edinmiş dur –durak bilmeyen, Şanlıurfa için neler yapabiliriz? Kadim şehirlerarasında olan Urfa’yı istediğimiz konuma nasıl getirebiliriz? Sorularına giriftar olan, akademik çalışmalarının çoğunu Urfa üzerine yapan, şehirbilimcisi, şehir felsefecisi hocamız rektör olduğu takdirde ünivesite ve şehri birbirine barışık hale getireceğinden hiç kuşkumuz yoktur… Gecesi ve gündüzü ile gerek sempozyumlarda,gerekkonferanslarda,gerek yurtdışında ,gerek kahvehanelerde gerek gümrük hanında ,gerek Urfa’nın tetırbelerinde,avluluevlerinde,çıkılmaz sokaklarında ailesinden çok zamanını buralarda urfa’yı anlatarak geçirmiştir.

Sonuç itibariyle burada yetişmiş,bu coğrafyayı iyi bilen,şehre fayda sağlayacak olan,insanlarla barışık olan,kin gütmeyen gönül insanı,iyi bir idareci statüsü olan,’’makam sevdamız olmadı tek derdimiz memleket’’ diyen hocamızın Rektör adaylığını tebrik eder,çalışmalarında kendisine başarılar dileriz…

 www.balıklıgöl haber sitesine ve Haber müdürü sayın Mehmet Emin Kuş beye de sayfalarında bizlere yer verdikleri için teşekkürü borç biliriz..

Not:detaylı bilgi için;

www.abdullahekinci.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz… 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.