banner2


Bu gün Şanlıurfa Görme Engelliler Okuluna davetli idim.
Ana binası, pansiyonu ve bahçesi ile her tarafı pırıl pırıl çok güzel ve çok özel bir okul.
Çevre illerden gelenlerle beraber 70 civarında hiç görmeyen veya çok az gören öğrencisi var. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul bir arada. 
Çok çalışkan ve idealist idarecileri ve hepsi çok genç öğretmen kadrosu bugüne kadar çok iyi işler yapmışlar. 
Görme engelli öğrencilerle ilk defa sohbet edecektim. Hiç zor olmadığı gibi çok zevkli geçti. İçlerinde Yusuf gibi judoda Türkiye 1.si olmuş olan da vardı, müzikte hatta resimde yetenekli olanlar da. Hepsi son derecede neşeli, yaşama sevinci ile dopdolu, engelleriyle barışık. Diğer okullarda olduğu gibi gençlik ve gelecek, başarı ve kitap okuma üzerine konuştum.
Daha sonra öğretmenlerle de çok verimli geçtiğini zannettiğim bir sohbet gerçekleştirdik. Aralarında Mehmet Demirel ve İbrahim Kaplan adlı iki eski öğrencimi görmek beni ayrıca mutlu etti.
Benim için farklı bir tecrübe oldu. 
Başta okul müdürü Mehmet Uluğ olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.