banner2

 Mehmet Sarmış “Genç” Adlı kitabı üzerine; öncelikle şunu belirtmekte fayda vardır: Bir işin uzmanının, Yaşça büyük, eğitim alanında önemli çalışmalar yapan bir üstadın eserini değerlendirmek haddime değildir, bu bağlamda hocamın afına sığınarak birkaç cümle beyan edeceğim.

Hocamın yazdığı kitabı, huyumdur bana tavdi edilen bir çalışmayı gözden geçirir, emeğe saygı der, kütüphaneme süs diye koymam. Hocamdan aldığım kitabı iki gün içerisinde bitirdim. Hamdolsun.

Kitap için;
- Genç, çalışması bütün kurumlar için, hastahane, okullar, aileler için adabı muaşeret dersleri veren nitelikte bir kitap, bu kurumların başında bulunan idareciler bu çalışmayı almalı, hediye etmeli sevdiklerine önermelidir.

- Hocamız, Genç kelimesinin tanımından, özbakım, başarı,şükür vs aklımıza gelen bütün müsbet kavramları ince, kibar üslubu ile nakşetmiş. Bütün kavramlar üzerinde açıklamalar yapan hocamız, anektodlarla, kıssadan hisselerle, gerçek hikayelerle, örneklerle konuyu daha pekiştirmiştir.

-Gençlere, derin bilgisi ile batıni ve Zahiri bilgiler, ailelerini anlamaları gerektiğini, teknolojinin olumsuzluklarından, Moda kelimesinin asıl güzelliğimizi götürdüğünden sadelikten, empatiden, Mutluluğun uzakta değil yanında olduğundan bahsetmiştir.

- Bugünün için, bugünün fani,malayani işleri yüzünden; yarınından vaz mı geçeceksin diyor. Ben yapamam, başaramam diyenler için kaplumbağa örneği vermiş, messi, Aşık Veysel’i, birçok ünlünün zorlu hayat mücadelelerine rağmen bugünkü başarılarını göstererek sende başarabilirsin diyor.

Hocamız belliki Tam bir Yeşilaycı:) Sigara zararlarını anlatmış, sigaranın diğer zararlı şeylerin başlangıcı olduğunu anlatmaktadır.

Son olarak kitap anne ve babaların, eğitim kurumlarının bütün gençleri olan ve kendini genç hissedenlerin “GENÇ” adlı çalışmayı okumalarını tavsiye eder; huzurunuzda hocamın ellerine sağlık diyor ellerinden öpüyorum. Teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyorum, tebrik ediyorum. Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.