banner2

  Mehmet Nur Şanda, Urfalı, Badıllı aşiretinden ve “BEYDİLİ AŞİRETİ” kitabını da yazan adam. Mehmet Nur Şanda iyi bir yazar, iyi bir romancı… Ama ondan da önemlisi, iyi bir insan… Mütevazı ve saygılı… Kadirşinas bir dost…
  Mehmet Nur Şanda ile ilk olarak Türkiye yazarlar birliği, Şanlıurfa şubesinde karşılaşmıştık. Orda tanıştık. Benim de “Şanlıurfalı yazarlar standı”nda imza günüm olan Şanlıurfa ikinci ulusal kitap fuarına Mehmet Nur Şanda’da yazar olarak katılmıştı. Fuarda yazarın üç adet kitabını aldım. İmzalattım kendisine… 
  Fuar 10 gün sürmüştü. Ve ben Fuar da çok kitap aldığım için, sırasıyla okumak üzere, bir kısmını kitaplığıma, bir kısmını, masama koydum. Fuardan sonra okumaya başladım, fırsat buldukça kitapları okuyorum ve aynı zaman da değerlendirmeye çalışıyorum.
 Geçen hafta kitapları kontrol ederken, ilk gözüme çarpan Mehmet Nur Şanda’nın “KELEBEĞİN SEVDASI” adlı romanı oldu. Aldım okumaya başladım.  Doğrusu böyle güzel bir üslup beklemiyordum. Bir sayfa, iki, üç derken baktım hiç ara vermeden 175 sayfa okumuşum, evet tam 175 sayfa bir solukta. Uykum geldi yattım ama sabah kalkınca ilk işim onu bitirmek oldu. Romanı çok beğendim, akıcı, duygusal, konu bütünlüğü var, detaylı ama sıkıcı değil. 
  Ancak bana göre tek eksik olan; romanın sonunda genç sevenlerin basit bir yenge hadsizliği yüzünden ayrılması idi. O kısmı bana çok basit geldi. Bunu yazara anlatınca, yazar kabul etti. Ancak devamını şu anda yazdığını ve diğer (ikinci kitabın) yolda olduğunu söyledi.
  Aynı akşam, “GÖKYÜZÜ MELEKLERİ (SURİYE)” adlı romanı sabırsızlıkla okumak için elime aldım, daha güzel, daha derin, daha acıklı bir hikâye ile karşılaştım.  Okudukça okudum, okudukça okudum ve yaklaşık 250 sayfalık romanı bir gecede bitirdim…
  Sırada üçüncü roman vardı onu da okumak istiyordum ancak iki gün müsait olamadım diye okuyamadım. Üçüncü akşam eve gelip yemek ve çay faslından sonra direk “SEVGİ KOKULU GÜLLER (BOSNA)” adlı roman kitabını elime aldım.  Okudukça okudum. Aynı şekilde yer yer hüngür hüngür ağladım. Çünkü o kadar duygusal ve acıklıydı ki, merhamet sahibi her insan ağlar diye düşünüyorum.
  Gençliğimde çok roman okurdum. Ancak uzun zamandır daha çok fikir kitapları, felsefe kitapları falan okuduğumdan roman okumaya ara vermiştim. Şair ve yazar Mehmet Nur Şanda sayesinde, tekrar roman okuma fırsatı buldum. 
  SEVGİ KOKULU GÜLLER adlı roman benim için daha farklı bir önem kazandı ki, o da; olaylar ve yaşanmışlıklar benim çocukluğumun geçtiği mahalle de geçiyor olmasıydı. Tabi bu benim için daha çok heyecan verici oldu. Öyle ki bu heyecanımı kitabın yazarını arayarak onunla paylaştım. O da bundan dolayı çok sevindi.
  Şahsen iyi bir kitap okuyucusu olarak, şair ve yazar Mehmet Nur Şanda’yı roman yazmakta fevkalade başarılı buldum. Yüzlerce roman okumuş bir okuyucu olarak, dünya klasiklerinin hemen hemen hepsini okumuş biri olarak söylüyorum ki, Mehmet Nur Şanda, büyük bir roman ustasıdır. 
  Eğer ki, yaşadığımız toplum hakkını verirse, usta romancımız Mehmet Nur Şanda, adını edebiyat dünyasında tarihe altın harflerle yazacaktır. 

Mehmet Nur Şanda Hakkında:

1980 yılında Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde doğdu. İlköğretimini 1987-1995 yılları arasında Şanlıurfa Mehmet Saçlı İlkokulu ve Süleymaniye İlköğretim okullarında okudu. Lise öğretimini 1995-1998 yılları arasında Şanlıurfa Davut Zeki Akpınar Lisesinde okudu.

1999-2003 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde okudu.

2012′de Gaziantep üniversitesinde pedagoji formasyon programı başarıyla bitirdi.

2014′de Atatürk Üniversitesinde Adalet bölümünden mezun oldu.

2015′de Gaziantep Üniversitesi Öğrenci Danışmanlığı ve Eğitim Koçluğu sertifika programını başarıyla bitirdi.

2017′de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Tarih A.B.D. Yüksek Lisans yaptı.

2017′den beri Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih A.B.D. Doktora yapmaktadır.

Şiir ve yazı hayatına 15 yaşında yazdığı  “Sitem” adlı şiiri ile başladı. 

2013 yılında “HİCRAN” adlı şiir kitabıyla edebiyat dünyasına ilk eserini verdi.

2014 yılında “Gül İçin GÜLÇİN” adlı kitabı ve

2015 yılında “KALBİME BİR SEN DÜŞTÜ” adlı şiir kitabıyla yazım hayatına devam etti.

2016 yılında “SEVGİ KOKULU GÜLLER” adlı şiir kitabıyla yazım hayatına devam etti. (Roman)

2017 yılında “CÜMLE MÜHENDİSLERİ“ adlı Edebiyat Antolojisini bir grup genç yazarla birlikte çıkardı.

2017 yılında “TERÖRE HAYIR, SAVAŞA HAYIR” adlı çalışmayla yazım hayatına devam etti.

 2017 yılında “GÖKYÜZÜ MELEKLERİ” adlı çalışmayla yazım hayatına devam etti.

2018 yılında '' Kelebeğin Sevdası" adlı romanı basıldı.

2018 yılında" Beydili Aşireti" adlı tarihi araştırma kitabı yayınlandı. 
 
SEVGİ BELİNAY ve GÜLÇİN EYLÜL adında iki kız evladı babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.