banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Urfa'nın Etrafı Ağaçlı Dağlar Olacak-VİDEO


Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğünün koordinasyonuyla Akabe Mevkiinde bulunan Emniyet Müdürlüğüne ait arazide fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve daire amirleri katıldı.

3,5 yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğünden Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen 37 dönümlük arazide bugüne kadar 16 bin ağaç dikilirken bugün de 5 bin fidan dikilmeye başlandı.

Emniyet Müdürlüğü’ne ait alanı gezen ve fidan diken Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, orman haftası etkinliklerinin kutlandığını belirterek, “Bizler de Şanlıurfa’yı bereketli toprakları yeşile boyamak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Sayın Bakanımız Faruk Çelik, özellikle suyla buluşan Şanlıurfa’ya yeşil yakışır diyor. Onun da direktifleri doğrultusunda yeni ağaç dikim programlarımız sürüyor. Özel idareden destek veriyoruz, Orman bölge müdürlüğümüz çalışıyor. Bu anlamda 10 bin dekarı bu sene ağaçlandıracağız. 5 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Ayrıca 500 bin fidanı da bedava dikmek isteyen vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bu anlamda 150 bin fidanı dağıttık geriye kalan 350 bin fidanı da Orman Bölge Müdürlüğümüze müracaat ederek vatandaşlarımız alıp dikebilir” şeklinde konuştu.

Ormanların bir ülkenin akciğeri konumunda olduğuna dikkat çeken Vali Güvenç, “Yine bu vesileyle de Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı örnek bir çalışmayı Akabe yokuşunda geldik yerinde gördük. Dağ taşın arasına eskiden kötü amaçlar için kullanılan yerleri emek verilerek; nasıl güzelleştirilebildiğini, nasıl fidanlar dikildiğini, fidanların nasıl yetiştiğini gördük. Bu örnek çalışmaların devam etmesini diliyorum. Emek veren herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Vali Celalettin Güvenç’e emniyet müdürlüğüne tahsis edilen Akabe Mevkiindeki alanda yaptıkları çalışmaları anlatarak düzenledikleri mağaraları gezdirdi.

5 Milyon Fidanı Toprakla Buluşacak ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.