banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfalı Ressamlar Barışı Resmettiler FOTOGALERİ

Ressam Muharrem Çelik kordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlik Şanlıurfa’da Balıklıgöl Amfi Tiyatro'da barışı çizerek yaşanan savaşı protesto ettiler.

“Urfalı Ressamlar Barışı Çiziyor” Etkinliğinde, Urfalı ressamlarıla evrensel değer olan resim sanatını kullanarak barışı resmetmek ve savaşa karşı olduğuklarını ilan etmek istediklerini söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Çelik,;
“İnsanların dikkatini, mazlum milletlerin çektikleri sıkıntılara tekrar çevirmek ve savaşın olumsuz yönlerini gündeme getirmek için böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Temel hedefimiz zulmün, gözyaşının ve kanın olmadığı, iyinin, güzelin, doğrunun hakim olduğu saadet dünyasının kurulmasıdır. Bugün burada bu dünyanın kuruluşuna katkıda bulunmak isteyen, mazlumların yanında ve zalimlerin karşısında olan Urfalı ressamlarımızla evrensel değer olan resim sanatını kullanarak barışı resmetmek ve savaşa karşı olduğumuzu ilan etmek istiyoruz. Bu anlamda ülkemize yeni bir protesto şeklinde hediye ediyoruz. İyinin, güzelin, doğrunun, faydalı olanın ve adaletin hakim olduğu saadet dünyasının kurulması için herkesi imkanları ölçüsünde gücünü mazlumlardan yana ve zalim Siyonist emperyalist güçlerin karşısında birleştirmeye davet ediyoruz. İsrail sebepsiz yere Gazze'de kadın, çocuk, yaşlı demeden bir katliama daha imza attı. Komşumuz Suriye'de yıllardır Esad zulmü devam etmekte, kardeş kardeşi nedensiz kıymaktadır. İşgal devam etmektedir. Afganistan ve Arakan'da halk savaş yüzünden inim inim inlemektedir. İslam coğrafyasına Haçlı seferleri tüm hızıyla devam etmektedir. Birbirlerinin hamisi, destekçisi ve bir vücudun azaları gibi olması gereken Müslümanlar, maalesef ölüm uykusuna yatmakta, bu gibi durumlara kayıtsız kalmaktadır. Anadolu Gençlik Derneği olarak biz Müslümanların bu durumdan uyanmalarına vesile olmak, zulmün ve zalimin karşısında, mazlumun yanında olmamız gerektiğini ve bunun insanlık ve kardeşlik görevi olduğunu hatırlamaktayız” dedi.


GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!..
etkinliğe vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Özelikle küçük çocuklar bez brandalara çizdiği çocuk ve çiçek resimleriyle barışı en saf ve temiz resmedenler oldu.

Ressamların çizdiği resimler, Balıklıgöl Amfi Tiyatro'da 2 gün boyunca sergilenecek.

Haber: Mehmet Aslan/ Baliklgol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.