banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Urfa'da Bir TV Kanalı Daha Açıldı



Bir ay önce 94.2 frekansında yayına başlayan radyo yayını KAMPÜS FM’den sonra Üniversitenin eğitim amaçlı kurulan televizyonu HÜR TV’de test yayınlarına başladı. HÜRTV, Topdağı’na kurulan vericisiyle geniş kitleye yayınlarını ulaştıracak.
Radyo ve Televizyonun, ağırlıklı olarak eğitim amaçlı yayın yaparken, bu yayınlardan halkın da yararlanacağını belirten Görsel-İşitsel ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Kemal Kapaklı, Kampüs FM ve HÜRTV yayınları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi.
“Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Radyo Televziyon Yayıncılığı Proğramı öğrencileri uzun bir süredir sahip oldukları stüdyolarda kapalı devre uygulamalı eğitim yapıyorlardı. Eyyübiye Kampüsünde kurulan stüdyolar profesyonel yayınlara imkan tanıyacak alt yapıya sahipti.
Bir yıl önce Harran Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, TRT Genel Müdürlüğü’nden kişisel girişimleri ile Radyo ve Televizyon vericisi temin etti. Eyyübiye Kampüsünde Radyo yayını hemen başlatıldı. Ve öğrencilerimiz uygulamalı olarak kapalı devre radyo yayınlarına başladı.
Ancak daha sonra Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, özellikle Osmanbey Kampüsündeki öğrencilerin de radyo ve televizyon yayınlarından eğitim amaçlı yararlanabilmeleri için radyo ve televziyon vericilerini yenileyerek geniş alana ulaşabilen yayınlara imkan tanıdı. Şimdi Eyyübiye Kampüsünde gerçekleştirilen radyo ve televizyon yayınlarını Topdağına kurduğumuz sistemle çok daha geniş alana ulaştırma imkanına kavuştuk. Bir ay önce başlayan radyo yayınından sonra önceki gün de HÜRTV televizyonu test yayınına başladı.”
Radyonun 24 saat kesintisiz yayında olduğunu, televizyonun da 24 saat yayında olacağını ancak günde üç saatlik stüdyo yayını gerçekleştireceğini belirten Kapaklı, yayınlar ile ilgili olarak şu bilgileri verdi.
“Herşeyden önce radyo ve televizyon yayınları eğitim amaçlıdır. Birinci önceliğimiz öğrencilerimizin uygulamalı eğitim yapmalarıdır. Ancak yayınlarımızdan halkımızın da yararlanmasını amaçlıyoruz. Üniversitemiz toplum yararına önemli çalışmalar yapmaktadır. Vereceğimiz haber kuşakları, gerçekleştireceğimiz stüdyo programları ile bu çalışmaları halkımıza yansıtırken, her iki yayının Üniversite ile halkımız arasında bir köprü olmasını sağlayacağız. Gerek radyo ve gerekse televizyon yayınlarımızın halkımız tarafından ilgi ve beğeni ile izleneceği inancındayız. Karasal yayın gerçekleştiren radyo ve televizyon yayınları internet üzerinden de verilmektedir. Üniversitemiz web sitesinden dünyanın her tarafındaki dinleyici ve izleyiciye yayınlarımız ulaşacaktır.”
Bugün Türkiye’de 6-7 üniversitenin radyo ve televizyon yayınına sahip olduğunu, Harran Üniversitesi’nin buna rağmen bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Bölüm Başkanı Kemal Kapaklı;” Üniversitemizde Radyo-Televizyon eğitimi önlisans seviyesinde verilmektedir. Bu nedenle önlisan seviyesinde eğitim veren ve radyo-televizyon yayınına sahip olan tek üniversiteyiz. Bu açıdan başta Üniversitemiz Rektörü sayın Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu olmak üzere Yüksek Oklumuz Müdürü Prof. Dr. Tuncer Demir ve katkısı, emeği olan herkese öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. 12 Nisan’da sayın Bakanımızın da katılacağı bir törenle açılışı yapılacak olan KAMPÜSFM ve HÜRTV’nin öğrencilerimize, üniversitemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.