banner2
Öne Çıkanlar Urfa toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Urfa'da Bayram Kutlamaları-Video

bugün bayram dolayısıyla Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı bayramlaşma törenleri renkli geçti

Şanlıurfa Belediyesi'nde Bayramlaşma

Şanlıurfa Belediyesi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni yapıldı. Bayramlaşma törenine, belediye çalışanlarının yanı sıra STK temsilcileri ve vatandaşlarda ilgi gösterdi.
Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları, Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe, Emin İzol, İbrahim Güllüoğlu, Mahmut Kırıkçı, Ahmet Al ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla Belediye Sergi Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde belediye çalışanları ve halkın bayramı kutlandı.
Kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Fakıbaba, yaptığı açıklamada tüm hemşerilerinin bayramını kutladığını kaydetti.
Bayramlaşma töreninde konuklara bayram şekeri ve mırra ikram edildi.
MEZARLIKTA VATANDAŞLARA KARANFİL VE ŞEKER İKRAMI
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kurban Bayramı dolayısıyla kabir ziyareti yapan vatandaşlara, karanfil ve bayram şekeri ikram etti.
Dün kurbanlıklar kesildi, büyükler ziyaret edildi. Bugün ise ebediyete göçen yakınlarını ziyaret etmek amacıyla mezarlıklara giden binlerce Şanlıurfalıyı, Belediye Başkanı Fakıbaba kapıda karşıladı, onlara karanfil ve bayram şekeri ikram etti.
Uygulamayı takdirle karşıladıklarını ifade eden vatandaşlar, geleneksel hale getirilen karanfil ve şeker ikramından dolayı Başkan Fakıbaba’ya ve Mezarlıklar Birimi çalışanlarına teşekkür ettiler. Mezarlıklarda yürütülen çalışmalardan dolayı minnettarlık duyduklarını belirten vatandaşlar, bu tür hizmetlerin devam etmesini kaydettiler.
FAKIBABA, İŞÇİLERİN BAYRAMLAŞMASINA KATILDI.
Hizmet İş Sendikası Şanlıurfa Şubesi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katılan Belediye Başkanı Fakıbaba, burada işçilerin bayramını kutladı.
Hizmet İş Sendikası Şanlıurfa Şubesi Mehmet Reşat Özmen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan fakıbaba, sendika binasında bir süre işçilerle sohbet etti.
Şanlıurfalı hemşehrilenin ve işçilerin bayramını bir kez daha tebrik eden Başkan Fakıbaba ayrıca Bakan Faruk Çelik’in düzenlediği bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bayramlaştı.

Harran Üniversitesinde Bayramlaşma
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, düzenlenen Baylaşma töreninde çalışanların Bayramı kutladı.

Üniversite’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma töreni bu yılda (Bayramın ikinci günü, bugün)26 Ekim 2012 tarihinde yapıldı.
Saat 10.00’te Yenişehir Yerleşkesi Kafeteryası’nda düzenlenen Bayramlaşma törenine Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Öğretim Üyeleri ve Üniversite çalışanları katıldılar.
Törene katılanlarla sohbet eden Rektör Mutlu, yaptığı açıklamada; Bayramlar, aramızdaki sevgi ve saygının perçinlendiği, birbirimize olan dargınlıkları unuttuğumuz, kardeşçe kucaklaştığımız günlerdir. Millet olarak, bu duygularla bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Sevdiklerimizle, yakınlarımızla birlikte bayram coşkusunu yaşarken bir yandan da bayrama buruk giren kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz.
Dostluğun, sevginin, birlik ve beraberliğin kardeşlik duyguları içinde en sıcak şekilde hissedilmesine vesile olan bayramlardır.
Bu duygularla tüm Şanlıurfa halkının öğretim elemanlarımızın, idari personelimizin ve öğrencilerimizin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, huzur ve mutlulukla geçmesini dilerim.” Dedi.


KARAKÖPRÜ BELEDİYESİNDE BAYRAMLAŞMA

Kurban Bayramı nedeni ile Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi vatandaşlar ve partililer ile bayramlaştı.

Bayramlaşmaya ev sahipliği yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Belediye meclis üyeleri ile gelen tüm misafirler ile bayramlaştılar. Karaköprü’de gerçekleşen bayramlaşmaya Belediye personelleri, Ak Parti Karaköprü Belde yönetimi, Ak Parti Merkez İlçe yönetimi, sivil toplum kuruluşları ve belde halkı katıldılar. Bayramın ikinci günü sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in Ak Parti İl binasında partililerle, Hacı Bekir Sofrasında ise vatandaşlarla gerçekleştirdiği bayramlaşma törenine de katılan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, daha sonra Kültür Merkezine geçerek burada Karaköprü’lüler ile bayramlaştı. Bayramlaşma sonrası bir açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi; “Sabah partimizde bayramlaştık, öğleden sonrada yine Valiliğimizin düzenlemiş olduğu tüm Şanlıurfa’lı hemşerilerimiz ile bayramlaştık, şimdi de Karaköprü’lü olarak hem personelimiz hem de vatandaşımız ile bayramlaştık güzel bir bayramlaşma rabbim kazadan beladan korusun herkesin buradan bayramını tebrik ediyorum, herkese hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.


RIŞVAN DERNEĞİNDE BAYRAMLAŞMA

Rışvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde Kurban Bayramı dolayısıyla geleneksel bayramlaşma töreni düzenlendi.
Dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Rışvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Halil Arslan, Başkan Yardımcısı Ahmet Al, Yusuf Aktaşoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda aile bireyi katıldı.
RIŞVANLILAR, BAKAN ÇELİK İLE BAYRAMLAŞTI
Divanyolu Caddesi üzerinde yer alan dernek binasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenin ardından Bakan Faruk Çelik’in Hacıbekir Sofrası’nda düzenlediği bayramlaşma törenine geçen Rışvan Dernek Başkanı Arslan ve aile bireyleri, Bakan Çelik ve diğer milletvekilleriyle bayramlaştılar.
Yüzlerce kişinin bir anda bayramlaşma törenine ilgi göstermesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Vali Celalettin Güvenç’in dikkatini çekti.
Bayramların birlik, beraberlik günleri olduğunu anımsatan Rışvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arslan, tüm İslam aleminin bayramını kutladı.
Bayramlaşma töreninde kendilerini yalnız bırakmayan tüm aile bireylerine teşekkür eden Arslan, Rışvan Ailesinin gösterdiği bu birlik ve beraberlik göstergesinin tüm ailelere örnek olmasını istedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.