banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Urfa Kurtuluş Müzikali sahnelendi

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu işbirliğinde Urfacity AVM Belediye Nikâh Salonu’nda sahnelenen “Urfa Kurtuluş Müzikali” ilgiyle izlendi.

         Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında sahnelenen müzikalde, şehir tiyatrosu oyuncuları, Urfa’nın kurtuluşunda önderlik yapan Onikilerin örgütlenmesini, Kuvai milliye kuvvetlerinin oluşturulmasını ve kurtuluş zamanını sahneledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu ise gecede, Urfa kurtuluş türkülerini seslendirdi.

Oyun yazarlığı merhem Mustafa Dişli’nin yaptığı “Kurtuluş Savaşı Tiyatral Müzikali”nin Konsept Danışmanlığını Avukat Müslüm Akalın, Yönetmenliğini ise Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni A. Kadir Kırıcı gerçekleştirdi.

Müzikalde, 11 Nisan 1920’de Şanlıurfalıların kurtuluş savaşı yıllarında verdikleri cesur mücadelenin sahnelenmesi sırasında, eski günleri anımsayan davetliler duygu dolu anlar yaşadılar.

       Müzikalin sonunda Şehir Tiyatrosu Oyuncularını ve Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Koro sanatçılarını ayakta alkışlayan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile diğer davetliler gecede emeği geçenlere teşekkür etti.

      Gecenin sonunda Vali Nuri Okutan Koro Şefi Halil Altıngöz ve Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni A. Kadir Kırıcı’ya birer çiçek takdim ederken, Başkan Fakıbaba ve Garnizon Komutanı ise Koro Şefi Halil Altıngöz’e ve Abdülkadir Kırıcı’ya birer şükran plaketi sundular. Vali Okutan ve Başkan Fakıbaba ayrıca tiyatro oyuncularına ve koro sanatçılarına birer karanfil verdiler.

    Kurtuluş Müzikalini Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Eşi Gül Fakıbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ve Eşi, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Jandarma İl Komutanı Emin Dursun, Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu ve bazı STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Urfalı katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.