banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

TYB Urfa Şubesi Kütüphanecilik Haftasına Hazırlıklarına Başladı



Kitap okuma alışkanlığını arttırmanın yollarını araştıran ve aynı zamanda bir kitap sevdalısı olan TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sarmış,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Murat Müjdeci'yi ziyaret ederek, Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla kütüphanelere ilgiyi arttırmanın yollarını masaya yatırdı.
Ziyarette TYB olarak yapılacak olan çalışmalara aktif bir şekilde katılım sağlayacaklarını söyleyen Başkan Mehmet Sarmış ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi: “Kitap okuma alışkanlığını arttırmanın ve Mart sonunda kutlanacak olan "Kütüphanecilik Haftası" dolayısıyla kütüphanelere ilgiyi arttırmanın yolları üzerine konuştuk. Kendi düşünce ve tekliflerimizi ilettim. Yapılacak çalışmalara TYB Şanlıurfa Şubesi olarak etkin bir şekilde katılabileceğimizi belirttim. Verimli bir görüşme oldu. Murat Müjdeci Müdürümüze ve orada bulunup katkı sunan Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Avukat Lamih Çelik'e çok teşekkür ederim” dedi
Kütüphane Haftası nedir?
Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır.
Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir.
Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir.
Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye büyük önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır. Yurdumuzun belli başlı büyük kütüphaneleri şunlardır : İstanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Devlet Kütüphaneleri. Ankara'da Millî Kütüphane, Millet Meclisi Kütüphanesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphanesi'dir. Bunlardan Millî Kütüphane, 15 Nisan 1946 tarihinde kurulmuştur. Açılış tarihinde içinde iki kitap bulunan bu kütüphanemizde bugün 620 bin kitap vardır. Ülkemiz kütüphanelerindeki kitap sayısı yaklaşık 6 milyon kadardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.