banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

TRT Neden Şanlıurfa'da Bölge Müdürlüğü Kurmuyor

Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Uluslararası Yazarlar Sanatçılar ve Araştırmacı Gazeteciler Derneği adına açıklama yapan dernek Başkanı Sıtkı Aloğlu, TRT Genel müdürü İbrahim Eren'e seslenerek, Göbeklitepe ismiyle Şanlıurfa'da şübe açılmasını talep etti.

konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Sıtkı Aloğlu şunları söyledi:

Nüfusu 2 milyona dayanan ve sahiplendiği muhacirleriyle, yaşayarak sosyal potansiyel nüfusu 2750 bin civarında olan, Türkiye'nin 9. büyük şehri Şanlıurfa, kültür ve musiki membaa olmasına rağmen hala daha Şanlıurfa’da TRT bölge müdürlüğü kurulmamıştır.

1964 yılında, özel bir yasa ile kurulan TRT, özerk bir kuruluş olup, Başbakanlığa bağlı olarak hizmet vermektedir. Biz Şanlıurfalılar olarak ömrümüz, TRT Diyarbakır radyosunu dinlemekle geçti. 

TRT geçmiş dönemlerde 8 ilde bölge radyo ve TV temsilciliği kurmasına rağmen, kültür ve sanatta zengin bir kaynak olan Şanlıurfa'ya neden bir şube açmıyor?  Bu konuda TRT genel müdürlüğümüzden yardım talep ediyoruz.

Şanlıurfa'nın ulusal yayın yapan 5 tane TV kanalı bulunmakta, İl bazında 20 civarında yazılı basın gazete yayınlanmaktadır.
Bir o kadar dergi, bülten ve onlarca radyo, birer medya kuruluşu olarak halka hizmet vermekte ve iletişimi kolaylaştırmaktadır.

31 Ülke dilinde haber yayını yapan TRT, 41 ülkede de yayın yapıyor. Bu güçlü yayın ağıyla Dünya medyasında 5. sıralarda yerini almaktadır. 

Şanlıurfa bir Peygamberler şehri, UNESCO dünya mirası listesine giren 12.500 yıllık GÖBEKLİTEPE’ miz var.

Şanlıurfa zaten yıllardır, bölgenin stratejik durumundan dolayı ecnebi ülkelerin odaklandığı bir bölge durumunda. 

Bu yönü ile de olsa TRT nin Şanlıurfa'da bir şube açması gerekmektedir. 
Şanlıurfa Türk'üyle, Kürt’ü ve Arabıyla bir mozaik şehirdir. Şanlıurfa TRT'ninde önemsediği bir şehir konumundadır. Ay ve gün geçmiyor ki TRT, Şanlıurfa Valiliği basın müdürlüğünü arayarak, canlı yayın için mekân ve tarih talep etmektedir. 

Bu hususta TRT genel müdürlüğümüzden yardım talep etmektedir GÖBEKLİTEPE isminde bir Şanlıurfa şubesinin açılmasını talep ediyoruz. 

Çalışmalarınızda başarılar dileriz saygılarımızla..
Uluslararası Yazarlar Sanatçılar ve Araştırmacı Gazeteciler Derneği
Başkanı Sıtkı Aloğlu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.