banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Topdağı Su Deposu Yeri Park Oluyor
Bir zamanlar içme suyu şebekesi tamamlanamayan, musluklarından 24 saat kesintisiz su akıtılamayan Şanlıurfa’da su deposu olarak kullanılan atıl mekânı tadilattan geçirerek alt katını Kadın Destek Merkezi’ne; çatısını ise Çocuk Parkı’na dönüştüren Şanlıurfa Belediyesi, dezavantajlı grupların güçlendirilmesine ağırlık veriyor.

veren ve son zamanlarda maalesef madde bağımlısı gençlerin mekân edindiği atıl alanda tadilat çalışması yapan Şanlıurfa Belediyesi mekânı önümüzdeki günlerde Kadın Destek Merkezi ve park olarak hizmete açmayı planlıyor.

FAKIBABA TOPDAĞI KADIN DESTEK MERKEZİ İNŞATINI İNCELEDİ

Pazar gününü bile mahalle gezilerine ayıran ve bu kapsamda Topdağı ve Eyyübiye Mahallelerini gezen Belediye Başkanı Fakıbaba, gezi boyunca kendisine eşlik eden çocuklara önemli nasihatlerde bulundu ve bol bol şeker dağıttı.

Topdağı Mahalle Muhtarı Bilal Tekatlı ve Eyyübiye Mahalle Muhtarı Zeynel Avcı ile birlikte Topdağı Kadın Destek Merkezi inşaatını inceleyen Başkan Fakıbaba, beraberindekilere Topdağı Mahallesi’nin ve merkezin önceki halini hatırlatarak şimdi haliyle kıyaslanmasını istedi.

Bir zamanlar bölgenin su ihtiyacını karşılayabilmek için depo olarak kullanılan atıl durumdaki mekanın bir anda adeta hayatını kurtaran Belediye, mekanın iç kısmını Kadın Destek Merkezi, üst kısmını ise Çocuk parkına dönüştürüyor.

Yayaların bile bir zamanlar yollarında yürümekte zorluk çektiği Topdağı Mahallesinin sokaklarına artık araçların rahatlıkla çıkabildiğine dikkat çeken Başkan Fakıbaba, burada yürütülen belediyecilik hizmetlerinin insan odaklı olduğunu söyledi.

URFA’DA DEZAVANTAJLI GRUPLAR GÜÇLENDİRİLİYOR

7 yıllık süreçte Kadın Destek Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Merkezleri olmak üzere toplam 4 adet merkez açarak, kenar mahallelerde yaşayan dezavantajlı grupların güçlendirilmesini üstlenen Şanlıurfa Belediyesi, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Eşi Gül Fakıbaba ve Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe’nın önderliğinde yaşlılara, bayanlara, gençlere ve çocuklara yönelik birbirinden önemli sosyal projeler yürütüyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ SERGİLENİYOR

Şanlıurfa Belediyesi’nce 7 yıllık süreçte Gıda Bankası ile toplam 1300 ailenin düzenli olarak gıda ve giysi ihtiyacı karşılanırken İlaç Bankası ile sosyal güvencesi olmayan 40 bin vatandaşımıza ücretsiz ilaç yardımı yapıldı.

4 farklı bölgede kurulan Çorba Evleri ile günde 3 bin kişiye her gün ücretsiz sıcak çorba ikram edilirken kent merkezindeki kadınlarımızın yaşam koşulları ve sosyal statülerinin iyileştirilmesi amacıyla ikisi 2009’da yılında olmak üzere 7 yıllık süreçte 4 Kadın Destek Merkezi kuruldu. Maddi İmkânı olmayan ev hanımlarının iş hayatına atılmaları için Mikro Kredi Projesi hayata geçirildi, Belediyemiz 7 yıllık süreçte ise 900 ev hanımına kredi verdi ve Hanımeli Çarşısı hizmete açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.