banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Tatlıses'e Suikast Emri PKK'dan!
Mart ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'e yönelik bu saldırıyla ilgili soruşturma tamamlandı. 58 sayfalık iddianamede Tatlıses ile birlikte saldırıda yaralanan Buket Çakıcı ve şoförü Ahmet Taşçı da müşteki olarak yer aldı. Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Nazife Erdemir, Murat Alagöz, Yunus Ayık, Ruhşen Mahmutoğlu, Bülent Altun, Abdulvahap İş, Nihat Şimşek tutuklu, Cengiz Güney, Emin Birdal ve Coşkun Yıldız ise tutuksuz sanık olarak bulunuyor.

9'u tutuklu 12 sanık hakkında TCK 302. maddede düzenlenen 'devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçlamasının yanı sıra 'adam öldürmeye tam teşebbüs, örgüt kurmak ve yönetmek, terör örgütüne üye olmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve patlayıcı madde bulundurmak' suçlarından da cezalandırılmaları talep edildi.

İddianameye göre, saldırının terör örgütü PKK'nın talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Örgüt liderinin Abdullah Uçmak olduğu belirtilen iddianamede Uçmak ile birlikte Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Alagöz, Nazife Erdemir ve Ruhşen Mahmutoğlu hakkında 302. maddeden cezalandırılmaları istendi. Bu sanıklara bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis yanı sıra çeşitli oranlarda ceza verilmesi talep edildi. Uçmak'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis dışında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, İbrahim Tatlıses'e yönelik olarak nitelikli adam öldürmeye teşebbüs, Buket Çakıcı ve Ahmet Taşçı'ya yönelik kasten adam öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde bulundurmak ve tehdit" suçlarından 64 yıla kadar hapisle cezalandırılması da istendi. 5 sanık için ise terör örgütü üyeliğinden ceza verilmesi talep edildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianameyi mahkemenin incelemesi için 15 gün süresi bulunuyor.

Tatlıses, 14 Mart 2011 tarihinde Maslak'ta uğradığı saldırıda başından aldığı kurşunla ağır yaralanmıştı. Tatlıses ile birlikte basın danışmanı Buket Çakıcı da yaralanmıştı. Tatlıses'in tedavisi hala sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.