banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Sulhan; Suriyeliler Tedaviye engel değiller

Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Rasulayn'da devam eden çatışmalarda yaralanan muhaliflerin Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde tedavi edilmesine tepki için eylem yapıp Ceylanpınarlı vatandaşların tedavi edilemediği, hastanenin son aylarda sadece muhaliflere sağlık hizmeti verildiği iddiasında bulunmuşlardı.

bunun gerçekle bağdaşmadığını söyleyen Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan SULHAN;"T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığından alınan bilgiye göre ilimiz Ceylanpınar ilçesinde Suriye'den gelen vatandaşlar için 4767 çadır kurulmuştur. Bu çadırlarda yaşayan Suriyeli vatandaş sayısı ise 36.330 dır.

Suriyeli vatandaşlardan dolayı, Ceylanpınar Devlet Hastanesinde vatandaşların tedavi edilmediği söyleminin gerçekle bağdaşması mümkün değildir.

Ceylanpınar Devlet Hastanesinde Günlük 931 Türk vatandaşının tedavisi yapılmaktadır. Suriyeli Hasta Sayısı günlük 157 dir.

2.basamak sağlık kuruluşuna başvuran gerek Türk vatandaşı gerekse Suriye vatandaşı olsun hastanenin imkanları içerisinde tedavi edilmektedir. Tedavisi Ceylanpınar'da yapılamayan hastalar Viranşehir ve Şanlıurfa'daki hastanelere ambulanslarla sevk edilmektedir. Hastaneye yoğun şekilde yaralı veya hasta geldiği zamanlarda en yakın Viranşehir ve Şanlıurfa dan Doktor Hemşire ve yardımcı sağlık personeli takviyesi yapılarak tedavileri yapılıp mağduriyetleri giderilmektedir.

Suriyeli Hastaların; Türk Vatandaşlarının Tedavilerini Aksatması Söz Konusu Değildir.

Ocak ayı içerisinde Ceylanpınar Devlet Hastanesi Polikliniklerde tedavi gören Suriyeli mülteci sayısı; Günlük 75 hastadır. Türk vatandaşı sayısı; 456 dır.Yani yaklaşık olarak Türk vatandaşına oranla Suriyeli hasta sayısı % 16 sı civarındadır.

Acil servise başvuran Suriyeli mülteci hasta sayısı;82 Türk vatandaşı sayısı 475 dır.Yani yaklaşık olarak Türk vatandaşına oranla Suriyeli hasta sayısı % 17 sı civarındadır.

Yaklaşık 7 aydır büyük bir özveriyle hem bölgede hem ilimizde hizmet vermeye çalışan ve bu çalışmalar esnasında mesleklerinin gereklerini yapmaya gayret eden tüm sağlık çalışanlarına adına, böylesi bir iddianın bizlerle bağdaşmadığı ve gerçek olmadığı aşikârdır" dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.