banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo KCCA FC

Sertap Erenerden Kürtçe sürprizi

Sertab Erener, Demir Demirkanın kardeşlik projesi Birizde, Dew Dew adlı Kürtçe şarkıyı söyledi. Gecede üç farklı dinin mensuplarından oluşan Medeniyetler Korosunun ilahileri büyük alkış topladı.

Müzisyen Demir Demirkanın Sahnede bir olabiliyorsak, bunu bu toprağın üzerinde de başarabiliriz felsefesiyle Anadolu güneşinin altında yüz yıllardır varolmuş insanları, aynı sahnede bir araya getirdiği Biriz projesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonunda önceki gün sanatseverlerle buluştu.

MEDENİYETLER KAROSO SAHNEDE

Habertürkte yer alan habere göre Demirkanın prodüktörlüğünde, etnik bütünleşmenin üç farklı kadın üzerinden anlatıldığı projede üç semavi dinden ve bu dinlere mensup farklı kültürlerden bir araya gelmiş rahipler, rahibeler, imamlar, kuyumcular, öğretmen ve öğrenciler gibi farklı meslek gruplarından oluşan Medeniyetler Korosu, altı farklı dinden ilahiler söyledi. Bunun yanı sıra Sertab Erener, Aynur Doğan ve Ayşenur Kolivar da farklı dillerde şarkılar seslendirdi. Özellikle Sertab ile Aynur Doğanın birlikte seslendirdiği Dew Dew adlı Kürtçe eser büyük ilgiyle dinlendi.

BİRİZ KONSERİNDEN MUHTEŞEM FİNAL

Gecenin sonunda, Demir Demirkan tarafından bu özel proje için yazılan bir eser, sahnedeki tüm sanatçılar tarafından okundu. Müziğe eşlik eden sahne tasarımının da ön plana çıktığı konserde görsel öğeler, konseri bir dinletiden öte bir sahne şovuna dönüştürdü. Müzik, sanat ve iş dünyasının birçok ünlü ismini buluşturan Biriz konseri finalde dakikalarca alkışlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.