banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Semih Kaplanoğlu 'Buğday' için Urfa'ya gelecek
Yönetmen Semih Kaplanoğlu, "Buğday" filminin gösterimi ve söyleşi programı için Şanlıurfa’ya gelecek.
Hizmet sendikacılığı ilkesiyle yola çıkan Memur Sen Şanlıurfa Şubesi öncülüğünde Genç Memur Sen Şanlıurfa Şubesi olarak, sendikacılıkta üyelerine fark yaşatmaya devam ettiğini ifade eden Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun son filmi “Buğday” Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Beştepe Külliyesi’nde galası gerçekleştirilerek vizyona girdiğini ve Tokyo Film Festivalinde en iyi film ödülünü kazanarak çalışmanın kıymeti uluslararası camiada da kabul gördüğünü ifade etti. Fakat ülkemizde ellerinde kültürel ve sanatsal köşeleri tutan, manevi değerlere sahip çıkan münevverlerimizi dışlayan bir yapı olduğu için maalesef “Buğday” filmi birçok şehirde vizyona dahi girmedi, giremedi. Esefledir ki bu şehirlerarasında Şanlıurfa’da yer almaktadır.
Coşkun, Biliyoruz ki kültürel iktidar değişiklikleri, siyasi iktidar değişikliklerinden çok daha zordur. Bu zorluğu aşmak adına küçük bir adım atıyoruz. Semih Kaplanoğlu’nu hem şehrimizde ağırlayarak sanatsal anlamda şehrimize katkıda bulunmak ve “Buğday” filmini Şanlıurfa’da izlenmesine imkan oluşturarak sinema severlerle buluşturmak istiyoruz. Böylece hayatımıza sinemanın aynasından bakmak ve durduğumuz zemini anlamak açısından Buğday filmi iyi bir ayna olacaktır. Süt, Yumurta ve Bal filmleriyle, dünya görüşü, hayatı ve sineması arasında ciddi bir tutarlılığı sergileyen Kaplanoğlu üzerine düşeni ziyadesiyle yapmaktadır. Biz Memur-Sen ailesi olarak Türk sinemasında çıtayı göklere çıkaran, övgüyü sonuna kadar hakeden Semih Kaplanoğlu imzalı ‘ BUĞDAY’ filmini Şanlıurfa ‘da ilk ve tek göstermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bir çok sembol ve metaforla zenginleşen, orijinal dili İngilizce olan filmin çekimleri, Türkiye, ABD ve Almanya'nın farklı şehirlerinde siyah-beyaz olarak gerçekleştirildi. Buğday filminin konusu ise, parlak bir kariyeri ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı Prof. Dr. Suat Erin'in yolculuğunu konu ediniyor. Bu yolculuğu merak edenler için Memur-Sen ailesi olarak 12 Şubat Pazartesi günü Emek Sinemasında saat 18:15 film gösterimini yaparak ardından Şanlıurfalı sinema severlerle söyleşi yapılacaktır.
Memur Sen Şanlıurfa Şubesi olarak, emek mücadelemizin sanatın estetiğiyle ifade edilmesi için sanata da kulvar açmak istediklerini ifade eden Coşkun, Türk sinemasında önemli bir yeri olan Semih Kaplanoğlu'nu Şanlıurfa’da misafir edecek olmaktan duyduğumuz memnuniyeti belirterek, Şanlıurfalı sinema severleri 'Buğday' filmini izlemeye davet ediyoruz.

İbrahim Coşkun

Memur Sen Şube Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.