banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Sedat Anar, yeni albümünün galasını tahranda yaptı



Tahran Yunus Emre Enstitütü ve Şehr-i Kitap tarafından organize edilen konserde Sanatçı Sedat Anar, tarafından bestelenen ve yorumlanan Yunus Emre şiirlerinden seçilmiş 10 şiiri yorumlandı. Santur Sanatçısı Sedat Anar’a Gitar ve Mızıka’da Tuncay Korkmaz ve Defte ise Salahattin Anar eşlik etti.

Tahran Yunus Emre’de Albüm İmzaladı
Konser öncesi Tahran Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret eden Sanatçı Sedat Anar burada Türk Kültür Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şamil Öçal ve Kültür Koordinatörü Eyyüp Azlal ile bir süre sohbet etti. Enstitü çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Daha sonra beş yüzü aşkın kursiyerin Türkçe dersi aldığı enstitüde en başarılı kursiyerlere “Aşk Ölmez-Yunus’un İzinde” adlı albümünü imzaladı. Ve seçilmiş sınıflarda ilahiler okudu.

Farsça İlahiler de Okundu
Sedat Anar, Türkçe şiirleri yorumladıktan sonra Farsça bir şarkıyı da yorumladı. Konserin son parçasını İranlı misafirlere bir sürpriz yaptı ve Şems-i Tebrizî’den “Baz Amadem” adlı şiiri okudu. Sanatçının okuduğu bu parça, salondaki dinleyicileri hayran bıraktı. Ve izleyiciler uzun süren alkışlarıyla sanatçıya iltifatta bulundular.

Konser öncesi Tasavvuf Müziğine dair konuşmalar da yapıldı.
Konser öncesi Tahran Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Kordinatörü Eyyüp Azlal, konser için teknik bilgiler verdi. Ve daha sonra Sedat Anar’ın sanat hayatında bazı önemli bölümler aktardı. Azlal, burada Sedat Anar’ın santur müziği için belirli aralıklarla İran’a gittiği ve burada santur eğitimi aldığını anlattı. Yine Türkiye’de özellikle edebiyat ortamında Mustafa Tatçı, Sadık Yalsızuçanlar ve Doğan Hızlan ve Cahit Koytak gibi duayenlerin iltifatlarına mazhar olduğu ifade edildi.
Tahran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şamil Öçal ise yaptığı konuşmada bu gün şehr-i kitap konser salonunda aynı zamanda bir kalb ve sevgi şehrini de inşa ettiklerini dile getirdi. Bu inşayı Yuns’un sözleri ve İran’ın milli çalgısı santura borçlu olduğunu ifade etti.
Şehr-i Kitap kültür merkezi müdürü Muhammed Khani bey de yaptığı konuşmada bu gün belki farklı dillerde konuşmalar olacağını ama gönüllerin bir olacağını ifade etti. Günün son konuşmacısı ise Dr. Hasan Bulkhari ise Yunus Emre’den Niyazî Mısrî ve Mevlanâ’dan tasavvuf müziğine dair bazı bilgiler aktardı.
Konuşma ve konser sonrası sanatçılara çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.